הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

זהו סופי! המסעדות בחוף הים של ראשון לציון יפונו בסוף הקיץ

6 המסעדות בחוף ראשון הן: מסעדת "לה מר", "החוף השקט", מסעדת "וניס ביץ'", מסעדת "החוף הדרומי", מסעדת "4X4" ומסעדת "בריזה על הים"

אבי בר


על פי פסיקת בית המשפט היו אמורות 5 מסעדות בחוף ראשון לציון "החוף השקט", מסעדת "וניס ביץ'", מסעדת "החוף הדרומי", מסעדת "4X4" ומסעדת "בריזה על הים" להתפנות בסוף קיץ 2021 ואילו מסעדת "לה מר" הייתה אמורה להתפנות לאחר קיץ 2022.

אולם המסעדות הגישו ערעור לבית המשפט והיום שלישי 17/5/22 דחה בית המשפט את הערעור והורה על פינוי 5 מסעדות עד תאריך 31/10/22 ואילו מסעדה שישית תתפנה במועד אחר שהוסכם עם המדינה.


את הדרישה לפינוי המסעדות הגישה רשות מקרקעי ישראל בשנת 2017 בטענה כי הם מעולם לא קיבלו מרשות מקרקעי ישראל זכות או הרשאה כלשהי להשתמש בקרקעות, ואם קיבלו מגורם אחר (עיריית ראשון לציון) הרי שהדבר נעשה בחוסר סמכות, ומשכך השימוש שהם עושים מבוצע תוך הסגת גבול ושלילת זכותה של המדינה במקרקעין, וכתוצאה מכך - שלילת ההנאה והשימוש של הציבור מחלק זה של רצועת החוף, שלא כדין.

בנוסף נטען, כי הנתבעים הקימו שלא כדין, על מקרקעי ייעוד בבעלות המדינה וללא הסכמה מטעם הרשות, מבנים שונים וריהוט חוף, אשר העצימו את הפגיעה בסביבה החופית ובזכות הציבור למעבר חופשי.

יש לציין כי לא מדובר בפולשים רגילים, אלא מדובר בבעלי מסעדות שחתמו בשנת 1994 הסכם עם עיריית ראשון לציון. בית המשפט פסק כי לעירייה לא הייתה זכות לכך ובכל מקרה ההסכם פג בשנת 2019.

הפסיקה לפינוי היא גם נגד מסעדת "לה מר" הנמצאת בבעלות החברה הכלכלית ראשון לציון והוחכרה באמצעות מכרז לחברת נטו מפעילת המסעדה.


להלן ההודעה רשמית מטעם הפרקליטות:

בית המשפט המחוזי מרכז (כב' השופטות ח' קיציס, י' רוטנברג ומ' בן ארי) דחה את הערעור שהוגש כנגד פסק הדין לפינוי בעלי העסקים מהמסעדות הממוקמות בחוף הים בראשון לציון והורה על פינויים עד סוף עונת הרחצה הקרובה.


כזכור, בית משפט השלום בראשון לציון (כב' השופטת בן אליעזר) קיבל את תביעות הפינוי שהגישה רשות מקרקעי ישראל באמצעות פרקליטות מחוז מרכז (אזרחי), כנגד המחזיקים והמפעילים של שש מסעדות השוכנות על חוף ימה של העיר ראשון לציון אשר החזיקו בקרקע שלא כדין. כחלק מהמאבק שמנהלת המדינה נגד תופעת ההשתלטות חופי הים, הגישה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) תביעת פינוי במסגרתה נטען כי התובעת לא הרשתה לנתבעים או מי מטעמם להחזיק בקרקע וכי לעירייה אין זכויות במקרקעין ולכן היא לא הייתה רשאית להקנות למי מהנתבעים זכויות במקרקעין.

כנגד החלטה זו הגישו בעלי המסעדות ערעור, אשר נדחה לגבי 5 מסעדות (עם המסעדה השישית הגיעה המדינה להסכמה באשר למועד הפינוי).

בפסק הדין שדחה את הערעור קבע בית המשפט המחוזי כי: "המבנים נושא הערעור סמוכים לחוף הים. לטענת המערערים הם נבנו על פי היתר כדין, אלא שאין בהיתר הנטען משום מענה לכך שקיומם כיום עומד בניגוד לתוכניות שבתוקף. גם על פי תכנית בניין עיר שבהכנה, המבנים מיועדים להריסה. אין נימוק שיצדיק את עניינם של המערערים על פני עניינו של הציבור הרחב, הזכאי לגישה חופשית לחוף הים. אין גם נימוק שיצדיק להעדיף את המערערים על פני אדם אחר המבקש לקיים במקום עסק, ואין גם מקור שבדין למנוע התמודדות בין כלל המעוניינים באמצעות מכרז כדין."


בנסיבות העניין, דחה בית המשפט את מועד פינוי המסעדות עד ליום 31.10.22.

את רשות מקרקעי ישראל ייצגה עו"ד אילת גופמן מפרקליטות מחוז מרכז (אזרחי)





להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה