תלמידת הגימנסיה הריאלית בראשון לציון, מאיה בן שלום תייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית למדענים צעירים לאחר שזכתה במקום השני בתחרות של מוזיאון המדע בירושלים
במסגרת התחרות הציגה מאיה את המחקר שבצעה בנושא טיפול במחלת הסרטן - תוצאות המחקר שלה יכולים להוות בסיס מחקרי לשיטות הטיפול שמסייעים למערכת החיסון לתקוף תאים סרטניים.

תלמידת הגימנסיה הריאלית ותושבת ראשון לציון, מאיה בן שלום זכתה במקום השני בתחרות מדענים צעירים במוזיאון המדע בירושלים 2022 ותייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית שתתקיים בקיץ.
השבוע התקיים אירוע הסיום של תחרות המדענים הצעירים במוזיאון המדע בו לקחו חלק 38 מדענים/ות צעירים/ות מרחבי הארץ, אשר הציגו 34 פרויקטים מצטיינים פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, בתחומי הטכנולוגיה, מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה, מדעי הסביבה, מדעי החברה, מדעי החיים והיסטוריה.
את המדענים והמפתחים הצעירים מלווים לכל אורך המיונים, ההכנות ובמהלך ימי התחרות מנחים, דוקטורנטים ומהנדסי פיתוח של חברות היי טק בהנחייתו של פרופ' גדי גלזר מהאוניברסיטה העברית וצוות מוזיאון המדע.
התחרות הינה חלק מתוכניות המחקר והפיתוח של האיחוד האירופי לעידוד ושיתוף פעולה בין מדענים צעירים באירופה וישראל, ושל התחרות העולמית היוקרתית רג'נרון אייסף Regeneron-ISEF בארה"ב. התחרות נתמכת על ידי משרד החינוך – מינהל מדע וטכנולוגיה וקרן גורן-מונטי-פרארי באמצעות הקרן לירושלים והיא מתקיימת בשיתוף עם האקדמיה הלאומית למדעים והאיחוד האירופי.
בסיום הוכרזו הזוכים בתחרות בהן נציגת ראשון לציון, מאיה בן שלום אשר חקרה על תפקיד הגן CD160 בתהליך ההתשה של תאי T ציטוטוקסיים ובפעילות הטיפול האימונותרפי "PD-1 blockade" במלנומה. המחקר גילה כי בתאים בהם הושתק הגן היו מותשים פחות והראו עלייה במדדי התפקוד. תוצאות המחקר יוכלו להוות בסיס למחקרי המשך בהם ניתן יהיה לסמן את CD160 כמטרה לטיפולים אימונותרפיים" (שיטות טיפול המסייעת למערכת החיסון לתקוף תאים סרטניים).
בסיום הוענקו הפרסים למקום ראשון, שני ושלישי וכן ציונים לשבח על עבודות בולטות וייחודיות. הזוכים בהן מאיה עתידים להשתתף ולייצג את ישראל בשתי תחרויות בינ"ל המתקיימות כבר עשרות שנים, במסגרתן הם יפגשו מאות תלמידים מכל העולם ויתחרו עם עבודותיהם בתחומים שונים. לזוכים בתחרויות אלו מוענקים פרסים כספיים והזדמנות להתארח במכוני מחקר באירופה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחאלופה24.03.22 17:39 תגובה
- אורחבהצלחה ילדה מוכשרת וחרוצה.24.03.22 22:11 תגובה
- אורחיישר כוח כל הכבוד בהצלחה בכל24.03.22 23:10 תגובה
- אורחאושר ענק שיש לנו ילדה מוכשרת כמוה ♥25.03.22 00:46 תגובה
- אורחבהצלחה רבה25.03.22 08:56 תגובה
- אורחמאיה המדהימה. התלמידה שהכי אהבתי ללמד בבית הספר עדיני. ילדה נדירה בכל מובן. אופיר נאור.15.12.22 17:27 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: