לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמית בעיריית ראשון לציון חושפים נתונים על הסטודנטים בעיר: אחד מכל ארבעה תושבים בני 35-55 מחזיק בתואר ראשון; מדעי החברה הוא תחום הלימודים הפופולארי בקרב הסטודנטים; ההרשמה למעונות הסטודנטים נמצאת בעיצומה
כך עולה מנתוני מרכז המחקר העירוני בראשון לציון. הנתון כי אחד מכל ארבעה תושבים בין הגילים 35-55 מחזיק בתואר אקדמאי מציב את ראשון לציון במקום רביעי מבין עשר הערים הגדולות בישראל.

יותר סטודנטיות מסטודנטים והכי הרבה סטודנטים חדשים לאלף תושבים מבין עשר הערים הגדולות. מרכז המחקר העירוני בעיריית ראשון לציון פרסם את הנתונים להשכלה גבוהה לשנת הלימודים תשפ"א מבין תושבי ראשון לציון. לפי המחקר עולה כי לאחר ירידה במספר הסטודנטים החדשים, נרשמה בשנתיים האחרונות עלייה מבין תושבי העיר שנרשמו לתואר ראשון. עוד נמצא כי אחד מכל ארבעה תושבים בין הגילים 35-55 מחזיק בתואר אקדמאי – מקום רביעי בעשר הערים הגדולות בישראל.
לפי נתוני המחקר, נמצא כי בראשון לציון יש הכי הרבה סטודנטים חדשים לתואר ראשון ל-1,000 תושבים מבין עשר הערים הגדולות בישראל. עוד נמצא ששיעורי הסטודנטיות מראשון לציון (56 אחוז) גבוהים מאשר שיעורי הסטודנטים (44 אחוז) בתואר ראשון. הפערים גדלים בלימודי התואר השני – 64% סטודנטיות לעומת 36% סטודנטים.
תחום הלימוד הפופולרי בקרב תושבי העיר הוא מדעי החברה שמושך אליו 23% מכלל הסטודנטים בעיר. 14% לומדים עסקים ומדעי הניהול, ונתון זהה לומד מתמטיקה, סטטיסטיקה, מדעי המחשב והנדסה ואדריכלות. שיעור לומדי חינוך והוראה עומד על 11%. כמו כן, 46 אחוז מהסטודנטים המתגוררים בעיר לומדים במכללות, ואילו 30 אחוז לומדים באוניברסיטאות.
נזכיר כי לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמית, עיריית ראשון לציון פתחה את ההרשמה לקומפלקס מעונות הסטודנטים שצפוי להיפתח בתחילת 2022. הקומפלקס נבנה, באמצעות החברה הכלכלית, בהשקעה של יותר ממאה מיליון ₪ והוא יכלול 357 חדרים המיועדים ל- כ-528 סטודנטים. במסגרת קול קורא שפרסמה החברה הממשלתית "דירה להשכיר", ייהנו הסטודנטים משכירות הנמוכה ב-20% ממחירי השוק. על מחצית מהדירות, העירייה תעניק עדיפות לתושבי העיר הלומדים במוסדות אקדמיים, ללא קשר למקום לימודיהם.
לפרטים נוספים והרשמה למעונות בקישור הבא:
מעונות הסטודנטים. צילום: החברה הכלכלית ראשון לציון
הקומפלקס כולל גם רחבה ציבורית להתכנסויות וקומת קרקע המיועדת למסחר. קומה זו תשתרע על שטח של 650 מ"ר ויפעלו בה בעיקר עסקים שיתמכו בצרכי המחייה של הסטודנטים ויספקו שירותים נלווים, כדוגמת מסעדה/ בית קפה, שירותי כביסה, חנויות מסוגים שונים, שירותים עסקיים ועוד. תמהיל הדירות מגוון: מיחידות דיור ליחידים (סטודיו), לזוגות ולשותפים (שניים ושלושה) וכן דירות נגישות. כל יחידה כוללת גם מטבחון וחדר אמבטיה. סך כל השטח הבנוי של הפרויקט יעמוד על כ-17,000 מ"ר.
ראש העירייה רז קינסטליך:
"אני שמח שתושבי ראשון לציון חוזרים אל ספסל הלימודים, ייתכן שמשבר הקורונה חידד את ההבנה שאקדמיה עשויה לשמש קרקע יציבה, ולכן רבים בוחרים במסלול האקדמי. אנחנו מברכים את מי שבוחר ללכת במסלול הזה ואנחנו כעירייה נסייע לסטודנטים בכל שלב. בחודשים הקרובים אנחנו נחנוך את מעונות הסטודנטים שנבנו בסטנדרט גבוה ומעניקים לדיירים חוויה סטודנטיאלית עם מענה לכל צרכיהם. אני מאחל לכל הסטודנטים שנת לימודים מוצלחת ופורייה".
סגנית ראש העירייה, ליאל אבן זהר, המחזיקה בתיק החינוך:
בירכה את הסטודנטים תושבי העיר שפתחו את שנת הלימודים והוסיפה כי היא שמחה לראות יותר סטודנטיות באקדמיה "זו זכות גדולה לרכוש ידע. העולם תמיד משתנה. כדי להתאים עצמנו ולהמציא ידע חדש, צריך ידע קודם וכישורי למידה. צריך לחלום על פתרונות ורעיונות, ולהעביר אותנו הלאה - טכנולוגית, מדעית, חינוכית, מחשבתית".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחמדעי חברה הקורס הפשוט. סטודניטים לא מיתאמצים.לוקחים קורס ללא השקעה25.10.21 11:30 תגובה
- אורחעם תשלום גבוה כס. אין לאף אחד זכות להתגאות בושה וחרפה25.10.21 12:29 תגובה
- אורחמדעי החברה חחחחח מה זה יש מקצוע לזה? נשמע יותר כמו מדעי החארטה להגיד יש לי תואר25.10.21 15:35 תגובה
- אורחכל מי שמחזיק בתואר אקדמי, הוא פרזיט ואימפוטנט. כשהעולם יתחיל להתאזן, הוא יתחיל להקיא מתוכו את כל הפרזיטים והאימפוטנטים. אין צורך בבעלי תארים, ומעולם לא היה. בוקר טוב אליהו.26.10.21 10:16 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: