הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

פרשת מבנה הדת בשכונת נאות שקמה! תלמידי הרב מרדכי אנגלמן בראשון לציון פתחו בעצומה נגדית הקוראת לקדם את הקמתו של המבנה בשכונה

בעצומה כתבו: כיום לאחר אישור הועדה לתכנון ובנייה ישנם קומץ מתנגדים אשר מנסים להפעיל מנופי לחץ על מקבלי ההחלטות בעיר ולטרפד את הקמת המרכז התורני אשר יהווה מקום ערכי חינוכי לכל תושב בעיר .

חנה קקיאשוילי
מתוך אתר המודל התלת מימד של העירייה
מתוך אתר המודל התלת מימד של העירייה

לאחרונה החל מאבק בשכונת נאות שקמה בנוגע לאישור הקמת מבנה דת שנדון בימים אלו בוועדת התכנון המקומית. הדבר עורר סערה בקרב התושבים שפועלים למנוע את הקמתו של המבנה מאחר והוא אינו נותן מענה לצרכי השכונה והתושבים, זאת בנוסף לטענה כי יש מספיק בתי כנסת בנאות שקמה. מנגד טענו התומכים על מלחמת דת שנערכת בשכונה ולחצים שמפעילים התושבים על מנת למנוע את הקמת המבנה. התומכים טוענים כי בכל פעם שעולה נושא הקשור בדת מתעוררת סערה. התושבים משני צידי המתרס פתחו עצומות הקוראות לתמוך במאבק בעד/נגד על מנת למנוע/ לתמוך בפרוייקט עליהם חתמו כאלפיים תושבים.

בעקבות הפרסומים החלה מוערבות של חברי המועצה מירב שמואלי דולב, אילנית הרוש (שקיימה סיור במקום ביום חמישי האחרון) וד"ר הדס הכהן (שיצאה פוסט נוקב נגד אילנית הרוש והוויכוח בנושא הדת). יש לציין כי הנושא הועבר לעיונו של ראש העיר, רז קינסטליך.


בדף הרשמי של הרב מרדכי אנגלמן בפייסבוק נכתב בעקבות הסיור של אילנית הרוש:

הערב התקיימה אסיפה אשר כוללת קומץ וחלק ממתנגדי המרכז הרוחני של כבוד מורנו הרב שליט״א.
במהלך אסיפה זו ובראשה עומדת אילנית הרוש , והסייעת מלי פז.....לצערנו כל מה שנאמר במפגש זה כלל לא נכון !
אין במטרתנו לגרום לכפייה דתית , אין במטרתנו להזיק לתושבים .
המרכז אשר יבנה בעזרת השם , ישמש כמרכז הנצחה לזכר נספי השואה , המקום ישמש לגמילות חסדים , לעזרה ותמיכה לכל אדם , חילוני / דתי , כל יהודי ויהודי. כמו כן , שטח המבנה אושר בוועדה לתכנון ובנייה של עיריית ראשון לציון.
מטרתם של קומץ זה להפעיל מנופי לחץ על מקבלי ההחלטות בעיר ולטרפד את הקמת המרכז אשר יהווה מקום ערכי חינוכי לכל תושב בעיר. אותם מתנגדים בעלי אינטרס אנתי-דתי המנסים לקושש קולות מהציבור ובכך מתיימרים לסייע לטרפד את הקמת המבנה הנ"ל,
מתכננים לצאת במחאות וברעשים, להפגין מול בניין העירייה ולגרום בכל דרך אפשרית להרוס.
לכל אותם אנשים ,
לא תשברו אותנו!
אנו נעשה כל שביכולתינו לסייע ולעמוד בכל דרך אפשרית ,בעזרת צדק הציבור ובעזרת השם - המבנה יוקם!


להלן נוסח העצומה שנפתחה על ידי תלמידי רב:

לאחר הקצאת השטח ע"י עיריית ראשון לציון בקדנציה הקודמת בראשות דב צור ולאחר אישורי הועדה לתכנון ובנייה החלה העמותה לקדם את בניית המרכז התורני להנצחת השואה ובית הכנסת ברחוב גדולי ישראל 17 בשכונת נאות שיקמה( סמוך לאצטדיון האתלטיקה רחוק מבתי מגורים של תושבים) .

כיום לאחר אישור הועדה לתכנון ובנייה ישנם קומץ מתנגדים אשר מנסים להפעיל מנופי לחץ על מקבלי ההחלטות בעיר ולטרפד את הקמת המרכז התורני אשר יהווה מקום ערכי חינוכי לכל תושב בעיר .

לצערנו ישנם פוליטיקאים בעלי אינטרס אנתי דתיים המנסים לקושש קולות מהציבור ובכך מתיימרים לסייע לטרפד את הקמת המבנה הנ"ל.

על כן באנו תלמידי הרב לבקש את עזרת הציבור היקר ולתמוך בעד הקמת המבנה של מורינו הרב אשר מקדיש למעלה מ25 שנים של פעילות למען הציבור בעיר כולה ובמערב בפרט ולכן כל י שדובר אמת בלבבו מתבקש לחתום על העצומה ובשם השם נעשה ונצליח .


למעבר לעצומה:

https://www.atzuma.co.il/arav148




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה