הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

נציבות שוויון זכויות לאנשים: עיריית ראשון לציון והחברות העירוניות עומדות ביעדי התעסוקה של אנשים עם מוגבלות

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע כי גופים ציבוריים המעסיקים 100 עובדים לפחות, מחויבים לפעול להעסקה של לפחות 5% אנשים עם מוגבלות משמעותית כהגדרתה בחוק.

מערכת האתר

נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים מפרסמת נתונים חדשים ומעודכנים אודות הייצוג ההולם של אנשים עם מוגבלות בגופים ציבוריים גדולים בשנת 2020. חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע כי גופים ציבוריים המעסיקים 100 עובדים לפחות, מחויבים לפעול להעסקה של לפחות 5% אנשים עם מוגבלות משמעותית כהגדרתה בחוק. אנשים עם מוגבלות נתקלים לא אחת בחסמים ובקושי להשתלב בשוק העבודה. החוק נועד לסייע בקידום העסקתם, ולפתוח עבורם את דלתות המעסיקים הגדולים.

מהנתונים עולה כי מבין 312 גופים ציבוריים גדולים הכוללים את הרשויות המקומיות והחברות העירוניות:

  • 61% (189 גופים ציבוריים) עומדים ביעד ההעסקה של 5%,
  • 26% (82 גופים ציבוריים) עומדים ברמה בינונית (5%-3.5%),
  • 12% (39 גופים) עומדים ברמה נמוכה (3.5%-2%),
  • 1% (2 גופים ציבוריים) אינם עומדים ביעד כלל.

הנתונים מעידים על כך כי על אף משבר הקורונה אשר השפיע בצורה משמעותית על שוק התעסוקה, שיעורי העמידה בייצוג ההולם נשמרו ואף ניתן לראות שיפור בנתונים כאשר פחות גופים נמצאים ברמת אי עמידה או ברמה נמוכה. כמו כן, מניתוח הנתונים עולה כי גם השנה נשמר המאזן החיובי כאשר 35 גופים ציבוריים עלו ברמת העמידה ביעד לעומת 31 גופים ציבוריים שירדו ברמת העמידה. זאת בהמשך לשנה שעברה, בה 40 גופים ציבוריים עלו ברמת העמידה ביעד לעומת 27 גופים שירדו ברמת העמידה.


בקרב הרשויות המקומיות, המהוות כ-72% מרשימת הגופים הציבוריים הגדולים (224 רשויות מתוך 312 גופים), נמצא כי:

  • 61% עומדות ביעד הייצוג ההולם
  • 28% עומדות ברמה בינונית,
  • 10.5% עומדות ברמה נמוכה
  • 0.5% לא עומדות ביעד.


אכיפה ופיקוח

על פי החוק, מעסיקים נדרשים לבצע שורה של פעולות לקידום הייצוג ההולם בקרב עובדיהם וביניהם מינוי ממונה תעסוקה שיהיה אמון על הנושא. חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מקנה לנציבות סמכויות פיקוח ואכיפה, ומכוחן פועלת הנציבות כלפי הגופים שלא עמדו בחובותיהם על-פי החוק. בשנה החולפת הוציאה הנציבות מכתבי התראה ל-67 גופים שלא עמדו ביעד הייצוג ההולם ובנוסף לא מילאו את חובותיהם למנות ממונה תעסוקה ולהכין תכנית שנתית לקידום העסקתם של אנשים עם מוגבלות. רוב הגופים, להם הוצאו מכתבי התראה, מילאו את חובותיהם, ואילו ל-24 גופים שלא מילאו את ההנחיות במכתב ההתראה הוצא צו. בהמשך לפעולות האכיפה, כל הגופים הציבוריים שלא עמדו ביעד הייצוג ההולם הכינו תכנית שנתית ומינו ממונה תעסוקה.


להלן נתוני עיריית ראשון לציון

על פי הנתונים עיריית ראשון לציון והחברות העירוניות (החברה לביטחון והחברה העירונית) עמדו בשנת 2020 ביעד להעסקת עובדים עם מוגבלות והעמידו ממונה האחראי על הנושא בכל אחת מהחברות.

שם הגוףעמידה ביעדסטטוס ביחס לשנת 2019סטטוס ביחס לשנת 2018האם מונה ממונה תעסוקה
החברה לביטחון וסדר ציבורי ראשון לציוןעמידה מלאהללא שינויללא שינוייש ממונה
החברה העירוניתעמידה מלאהללא שינויללא שינוייש ממונה
עיריית ראשון לציוןעמידה מלאהעלייה ברמה אחתעלייה ברמה אחתיש ממונה




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה