הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מיזם ייחודי פועל בראשון לציון במסגרתו נערכת סדנת אילוף משולבת של בני נוער עם ובלי צרכים מיוחדים בהם חונכים חניכי המד"צים את בני הנוער בעלי המוגבלות ליצירת קשר אישי בן הצדדים

שר הרווחה, איציק שמולי שנחשף למיזם אמר: "שמח לראות יוזמות נהדרות וייחודיות. אנחנו צמאים ליוזמות האלו. יכול להיות שרעיון מנצח, כמו זה, נוכל ליישם בכל הארץ".

מערכת האתר

משבר הקורונה טרפד הרבה מהתוכניות העירוניות לבני הנוער אך מתברר שהם עדיין צמאים לפעילויות, מד"צים מהנוער נט התנדבו בחי כיף והכינו לבעלי החיים ארוחות לסוף השבוע וגם סדנאות שילוב באילוף ומוסיקה שקיבלו.

15 מד"צים מהנוער נט הפשילו שרוולים והגיעו ביום חמישי לחי כיף בעיר. המטרה: להכין לבעלי החיים ארוחות ל לסוף השבוע. אחר כך, הם ניקו את המשק חי בליווי המטפל הראשי דודו מורד.


ובאותו נושא של בעלי חיים, השבוע התקיימה פעילות ייחודית במרכז הנוער הבלאנס- סדנת אילוף לקבוצת משולבת של בני הנוער עם ובלי צרכים מיוחדים. חניכי מד"צים ובני נוער עם מוגבלויות, נפגשים מדי שבוע במרכז הנוער לסדנאות בתחום הכלבנות. לכל חניך יש חבר/חונך מד"צ והם מבצעים פעולות ביחד עם הכלב ויוצרים קשר אישי תוך כדי פעולות. מדובר במיזם ייחודי לראשון לציון שבו מינהל הרווחה וקהילה חוברים יחד שהמטרה לייצר פעילויות משותפות. שר הרווחה, איציק שמולי, שנפגש הבוקר עם ראש העירייה, רז קינסטליך, פרגן ליוזמה יוצאת הדופן ואמר: "שמח לראות יוזמות נהדרות וייחודיות. אנחנו צמאים ליוזמות האלו. יכול להיות שרעיון מנצח, כמו זה, נוכל ליישם בכל הארץ".

בשנה שעברה שולב תחום הכלבנות עם המדצ"ים עירוניים ויחד נערכו ימי אימוץ בחוף הים בשיתוף השירות הווטרינרי ובהמשך התנדבויות בארגונים שונים של צער בעלי חיים ובגינות כלבים עירוניות, שם ניתן סיוע לאזרחים וותיקים באילוף כלבים.


מנהלת גופי הנוער במינהל קהילה, כלנית ויינשטיין:

"זו מנהיגות במיטבה" "הם הכינו ארוחות, ניקו את משק החי, גם התנדבו וגם נפגשו".


מנהלת החי כיף, ורד גבאי:

"הם היו נפלאים, מי שנהנה יותר מכולם היו בעלי החיים שכל כך התגעגעו למבקרים".


סגן ראש העירייה, מוטי עג'מי, המחזיק בתיק הרווחה

אמר כי למיזם יש תרומה משמעותית לבני הנוער ומשפחותיהם "נמשיך לקדם יוזמות שמעודדות שילוב בקהילה".


המשנה לראש העירייה, איתי מתיתיהו, המחזיק בתיק הצעירים והנוער:

"תקופת הקורונה רק מדגישה עד כמה הפעילויות העירוניות הן מרכיב משמעותי בסדר יומו של הנער והנערה בעיר. אני גאה ברוח ההתנדבות ובהשתתפות של בני הנוער".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה