סיפורה המרגש של תושבת ראשון לציון רחל גוורץ, שקבלה לאחר 74 שנה מכתב מאחותה בזמן מלחמת העולם השנייה מוצג בתערוכה בינלאומית, המספרת את סיפורם של ניצולי השואה; התערוכה פתוחה לקהל עד 28.1.20 בבית יד לבנים
בין המוזמנים הרבים שצפויים להגיע לתערוכה, תגיע גם משלחת מכובדת מהעיר ליידה ובה ההיסטוריון ג'וסף כלבר, סגנית ראש עיריית ליידה- רוזה פוז'ול, שגריר ספרד בישראל- מנואל גומז אסבו ואוצר התערוכה- ד"ר גוזפ קאלווט.

ממוזיאון ישראל לבית יד לבנים בראשון לציון- תערוכה בינלאומית תספר את סיפורם האישי של הניצולים, בהם סיפורה של רחל גוורץ מראשון לציון. בית יד לבנים בראשון לציון זוכה לארח תערוכה בינלאומית ומרגשת במיוחד שהוצגה במוזיאון ישראל. "נרדפים וניצולים" היא תערוכה שמספרת את סיפורם האישי של ניצולי השואה ומגיעה לעיר בזכות אחד הסיפורים המרגשים שבה.
הסיפור נחשף לפני כשנה וחצי כאשר רחל גוורץ, תושבת העיר, קיבלה באיחור של 74 שנים מכתב מרגש שנשלח אליה מאחותה התאומה בתקופת השואה. המכתב הושב לה באופן אישי על ידי משלחת מיוחדת שהגיעה מהעיר ליידה בספרד ובראשה ההיסטוריון ג'וסף כלבר אשר שמר על המכתב לאורך השנים. כאמור, התערוכה מוצגת בימים אלו בבית יד לבנים והיא פתוחה לציבור עד ה-28.1.20, יום אחרי יום השואה הבינלאומי.
סיפור המכתב האישי של רחל:
שתי האחיות נפרדו במהלך המלחמה, רחל עלתה ארצה ואחותה פאני הגיעה לספרד ומשם שלחה לרחל את המכתב ארצה. המכתב לא הגיע ליעדו וחזר לספרד. פועל ספרדי מצא את המכתב כעבור שנים והעביר אותו להיסטוריון שיצר קשר עם בנה של רחל. בחודש מרץ 2018 משלחת מיוחדת מספרד הגיעה לעיריית ראשון לציון והגישה לרחל הנרגשת את המכתב בו נכתב רצונה של פאני להתאחד מחדש עם אחותה.
לסיפור המלא: http://www.be106.net/231/23143
תמונות מקבלת המכתב במרץ 2018
בין המוזמנים הרבים שצפויים להגיע לתערוכה, תגיע גם משלחת מכובדת מהעיר ליידה ובה ההיסטוריון ג'וסף כלבר, סגנית ראש עיריית ליידה- רוזה פוז'ול, שגריר ספרד בישראל- מנואל גומז אסבו ואוצר התערוכה- ד"ר גוזפ קאלווט.
תמונות מהתערוכה:
ראש העירייה, רז קינסטליך:
"כנכד לניצולי שואה יש לי מחויבות עמוקה לנושא השואה ולניצולי השואה. זיכרון השואה חייב להישמר, זהו הבסיס לקיומנו. לצערנו הרב עוד כמה שנים כבר לא יהיו בנינו ניצולי שואה וחובתנו המוסרית היא להמשיך ולספר את סיפורם, זיכרונם וגבורתם. אני גאה בפעילות שהעירייה עושה במשך כל ימות השנה לרווחת ניצולי השואה. הצבנו לעצמו למטרה להגיע לכל ניצולי השואה בעיר, לסייע להם בכל צרכיהם, לשמש להם לחברה ולשמוע את סיפוריהם".
מחזיקת תיק קשרי חוץ, חברת המועצה ד"ר ענת ליבוביץ':
"כבוד גדול לארח את התערוכה החשובה הזו. אני מזמינה את התושבים להגיע ולהכיר מקרוב את סיפורם של ניצולי השואה".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.