הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

קשישים נעקצו במעל 12 מיליון ₪! הפרקליטות עומדת להגיש כתב אישום נגד תושבת ראשון לציון בחשד כי הפעילה את רשת עוקץ הקשישים

בנוסף נעצרו 4 מנהלי החברות של "סופר לייף", "קנייה זהב", "קונים ונהנים", "קניה בטוחה", "גוד סרוויס" ו"קניה לבית".

אבי בר


פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) הודיעה לשני אלימלך, תושבת ראשון לציון, כי נשקלת העמדתה לדין בכפוף לשימוע, בחשד לעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), שימוש במרמה בעורמה ותחבולה, קשירת קשר לפשע, השמטת הכנסה, הלבנת הון, עבירות מס, פגיעה בפרטיות, עבירות בנוגע לניהול מאגר מידע ועבירות לפי חוק הגנת הצרכן.

בנוסף הודע לארבעה חשודים נוספים ששימשו כבעלי החברות ולקחו חלק בתכנית המרמה כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע, בגין סיוע לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), שימוש במרמה בעורמה ותחבולה, קשירת קשר לפשע, עבירות מס, סיוע להלבנת הון, וחלקם גם עבירות לפי חוק הגנת הפרטיות והגנת הצרכן.

לפי כתב החשדות, בתקופה שבין 2015-2018 קשרו החשודים קשר ופעלו במסגרת תכנית מרמה שיטתית ומאורגנת כלפי ציבור של קורבנות, לרבות אוכלוסיות מוחלשות בהן קשישים, באמצעות אנשי קש וחברות שהקימו במהלך השנים– "סופר לייף", "קנייה זהב", "קונים ונהנים", "קניה בטוחה", "גוד סרוויס" ו"קניה לבית". חברות המרמה הוקמו במטרה לשמש תשתית לקבל במרמה את כספי הקורבנות, במטרה להסתיר את ביצוע העבירות, בכוונה להתחמק מדיווח ותשלום מס וכדי להסתיר ולהסוות את כלל הרכוש האסור שעלה מביצוע העבירות.


בהתאם לתכנית המרמה, הוצג בפני הקורבנות כאילו הינם חברים במועדון של אחת מחברות המרמה ועל סמך מצג מטעה זה נדרשו הקורבנות בעילות שונות לשלם סך של אלפי שקלים, לרוב באמצעות כרטיסי האשראי. על פי החשד, במהלך התקופה הרלוונטית, ובכוונה למקסם את כמות הקורבנות, החשודים, ניהלו, העסיקו או סייעו להעסיק, כל חשוד על פי תקופת פעילותו וחלקו, עשרות עובדים בחברות המרמה, רובם טלפנים, שפעלו בהנחיית אלימלך וביצעו את הוראותיה למימוש תכנית המרמה. הטלפנים פנו ישירות לקורבנות באמצעות פרטי התקשרות שסיפקה אלימלך ושיווקו את תכנית המרמה, בין היתר תוך הפעלת לחץ, הפחדה והתקשרויות בלתי פוסקות עד שקיבלו במרמה מהקורבנות את פרטי האשראי שלהם לצורך ביצוע חיוב באלפי שקלים לקורבן.

אלימלך עשתה שימוש על פי החשד בחשבוניות פיקטיביות או מזויפות בגובה של כ- 12 מיליון ₪, לא דיווחה על מלוא ההכנסה מהפעילות העסקית וביצעה עבירות בניגוד לחוק איסור הלבנת הון. בנוסף, על פי החשד, באלפי עסקאות שונות, עברו אלימלך וחלק מהחשודים עבירות לפי חוק הגנת הצרכן – אי גילוי פרטים בעסקת מכר, הטעייה בתנאי ביטול העסקה והשפעה בלתי הוגנת בכך שיצרו קשר טלפוני עם מתלוננים שונים באופן חוזר ונשנה עשרות פעמים וזאת על אף שהמתלוננים הביעו, מספר פעמים, בין במפורש ובין במשתמע את דרישתם כי יחדלו מלהתקשר אליהם, והכל כדי לקשור אותם בעסקה. בנוסף כתב החשדות מייחס לאלימלך ולחלק מהחשודים שימוש במידע שלא כדין ופגיעה בפרטיות.

במהלך תקופת הפעלת החברות במרמה על ידי אלימלך, התקבלה על פי החשד הכנסה תוך העלמת רכוש אסור לפי חוק איסור הלבנת הון בסך של כ- 20 מיליון ₪ עליהם לא דיווחו לרשויות המס. ליתר החשודים מיוחסת מרמה, הלבנת הון ועבירות מס בהיקפים של 800,000 ₪ עד 10 מליון ₪, כל חשוד לפי חלקו.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה