הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הגילוי בתוכנית עובדה על הבן האובד של משפחת בלקינד אשר נמסר לאימוץ למשפחה ערבית נוצרית בחיפה נחשף בזכות ממצאים שהתגלו במוזיאון ראשון לציון

יוסף גדל במשפחה ערביה נוצריה בנצרת וכל חייו ידע שהוא מאומץ ונולד למשפחת בלקונד אך לא הצליח לאתר את הוריו הביולוגיים* נכדתו החליטה לאחר מותו לנסות לאתר את הוריו* בשיטוט באינטרנט היא מצאה עץ המשפחות של מוזיאון ראשון וגילתה משפחה דומה בשם משפחת בלקינד* בחיפוש בעץ משפחת בלקינד היא גילתה תמונה של ישי בלקינד הדומה לסבא שלה וכך החל המסע המתועד לגילוי כפי ששודר בעובדה

אבי בר
ישי בלקינד
ישי בלקינד
לפני מספר שבועות פורסם בתכנית "עובדה" בערוץ 2 סיפורו של הבן האובד של משפחת בלקינד, הנמנית על המשפחות הוותיקות בראשון-לציון, משפחה עם שורשים ציוניים, ממייסדי תנועת ביל"ו ומחתרת ניל"י.
לפני 85 שנים, נמסר  לכומר כנסיית "סטלה מאריס" בחיפה תינוק נימול כבן חודש.  התינוק הוטבל  ומופיע ברישומי הכנסייה בשם יוסף ושם אביו: בלקונד. הכומר העביר את התינוק לטיפול אחת מעובדות הכנסייה, אישה ערירית ממשפחת שפוני, שאימצה אותו וגידלה אותו כערבי נוצרי. כל חייו ניסה יוסף שפוני לאתר את משפחתו ואת זהות הוריו, אך ללא הצלחה.   כאשר יוסף שפוני כבר לא היה בין החיים, החליטה נכדתו, חנן, לנסות ולפתור את חידת חייו של סבה ויצאה למסע החיפוש.
בידיה של חנן היה רק אותו מסמך כנסיה שבו נרשם שם האב: בלקונד, וכן המידע שסבה היה נימול כבר בהיותו בן חודש, כלומר, כנראה שנולד לאם יהודיה.
בשיטוטיה באינטרנט עלתה חנן על "אלבום המשפחות הממוחשב" של מוזיאון ראשון-לציון  ומצאה בו שם שנכתב באופן דומה לשם אביו של הסבא יוסף: "בלקינד" ומאחוריו משפחה ענפה ושושלת מרשימה. תוך כדי עיון נפלו עיניה על תמונת פורטרט של ישי בלקינד (1896 -1977), תמונה הדומה להפליא לסבא יוסף.
בסרטו של בן שני בתכנית "עובדה", ליוו את הסיפור שהחל להתגלות בזכות הגילוי הראשוני באלבום של מוזיאון ראשון לציון. חנן החליטה להיפגש עם בני משפחת בלקינד. כאשר הציגה את תמונת הסבא שבידה הוכו בני המשפחה בתדהמה ואישרו את הדמיון בין דמותו של ישי בלקינד לזו של סבא יוסף שפוני. גם הבדיקה הגנטית הוכיחה מעל כול ספק על קשר דם וכל החוטים מובילים לכך  שישי בלקינד היה כנראה אביו של יוסף שפוני.
סוף טוב של סיפור משפחתי שראשיתו לפני 85 שנה ומגשר בין משפחה אחת, בלקינד, מראשון-לציון, משפחה  עם היסטוריה ציונית מפוארת לבין משפחת יוסף שפוני, משפחה ערבית  מנצרת. יוסף שפוני אשר חי ונקבר  כערבי נוצרי, נשא עמו כל חייו את תעלומת זהותו שאותה לא הצליח לפצח. המסע המסעיר הגיע לסיומו באיחוד משפחות מיוחד ומחמם לב.

ישי בלקינד - חייל

מערכת "עובדה" והכתבים בן שני ואפרת ליכטר, ליוו את המשפחות במשך  חודשים רבים, שבמהלכם ביקרו וצילמו בארכיון ובמוזיאון ראשון-לציון. מסע מרתק שהוליד את הסרט ששודר בתכנית "עובדה"  של אילנה דיין בערוץ 2.
נאווה וקסלר, מנהלת המוזיאון, סיפרה כי באחד הימים התייצב במוזיאון מבקר בשם בן שני שהציג עצמו כתחקירן תכנית "עובדה" בערוץ 2.  הוא ביקש לעיון בחומר ארכיוני,  תצלומים ותעודות עבור הפקת תכנית על משפחת בלקינד.  אשר לפרטים, הם נשמרים בסוד, כך אמר.
לבקשת  הכתב, הציג בפניו צוות המוזיאון את ארגזי התצלומים  והאלבומים.  צוות "עובדה" בדק ביראת קודש ובחוש בלשי כל אלבום וכל תצלום, אולי בתעודה זו או במסמך אחר ימצא הפתרון לתעלומה.
אוצרת המוזיאון, יונה שפירא, ציינה כי התיעוד של משפחת בלקינד  כמו זה של משפחות וגופים רבים, נאסף ונשמר בארכיון מוזיאון ראשון-לציון ומשמש  בסיס מידע גם עבור "אלבום המשפחות הממוחשב". מערכת אינטרנטית המהוה מרכז גיניאולוגי  לחקר שורשים של ראשוני ראשון-לציון.  האלבום מכיל מידע, תעודות ותצלומים ומציג את סיפורי המשפחות  הראשונות שחיו  במושבה בעשורים הראשונים לייסודה. 
אנו גאים, ציינה וקסלר, כי המידע המצוי ב"אלבום המשפחות" הוא שהביא לתפנית ולמציאת קצה חוט והמפתח לתעלומה ולגילוי המפתיע והמסעיר.








להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה