הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

חוויה מהאגדות לילדים: ספריית הילדים ב"כותר ראשון טף" עוצבה עם דמויות קלאסיות מעולם האגדות

אבי בר
הילדים שחנכו בשבוע שעבר את כותר טף בכותר ראשון לא האמינו למראה עיניהם. ספריית הילדים נראתה לקוחה מעולם האגדות, עמודים דמויי עץ עם "תפוחים" עסיסיים המעטרים את העצים הירוקים, טירה מרשימה, עלי כותרת על "אגמים", שבילים, בעלי חיים חייכניים העשויים כריות נעימות והכל על גבי משטחים רכים וצבעוניים. ואם התפאורה המרשימה לא מספיקה כדי להיכנס לסיפור, עשו את זה הדמויות האגדתיות והתיאטרליות כמו כיפה אדומה, הצפרדע של הנסיכה, האריה שאהב תות, קופיקו,  שלגייה, המכשפה הרעה ואביר הממלכה.
אוספי ספרים ומיטב הטכנולוגיה הוטעמו באלגנטיות בארץ הילדים, כך למשל כונניות הספרים עוצבו כערוגות, לוחות משחק שולבו סביב יצירות קלאסיות ובובות משחק פוזרו סביב.
מתוך העצים, צמחו מסכי מחשב המציעים הפעלות דיגיטליות הבנויות על  עולם הספרות, במרכז המתחם הוצבה במת סיפורים,  צריח ומגלשה ציורית. בגינה מתקיימות  שלוש חוויות תיאטרליות המיועדות לגילאים שונים וההשתתפות בהן היא על פי הזמנה מראש ובתשלום. הפעילות בגינה מיועדת להורה ולילד ונמשכת כשעתיים.
 
ראש העירייה, דב צור

 גזר את הסרט ושמח לראות את המוני הילדים הסקרנים שמבקשים לשמוע סיפורים. צור החליט לשתף את הילדים בספר "בייגלה" של הסופרת מרגרט ריי, סיפור ילדים נוסטלגי שהוא מאוד אוהב. "אני משוכנע שהספרייה הציורית והמקסימה הזאת תמשוך ילדים לקרוא, ללמוד ולגלות עולמות חדשים. אנו נמשיך להוציא הלכה למעשה רעיונות יצירתיים שיתרמו לעידוד הקריאה". צור הודה לאנשים שליוו את הפרויקט מתחילת הדרך. למנהלת רשות קהילה, חני צביון, לאדריכליות מירית שטרן-אשוח לאיקה דוידזון-סרוק ולמנהל המחלקה לספריות במשרד התרבות והספורט, ויקטור בן-נעים.
 
מנכ"ל החברה העירונית, אלי פולק, הוסיף:
 "תענוג לראות את הילדים נהנים מהספרייה החדשה, עולם הספרים והסיפורים הוא מרתק וזה בדיוק מה שרצינו שהם יחוו".
 


מנהלת הספרייה העירונית, רחל לשם, אמרה:
 "אנו מציעים לתושבי העיר ספרייה עם מגוון פעילויות שבו הילדים יכולים לחוות התנסות כדמות או כגיבור בסיפורי ילדות.
 



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה