הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מרגש: שילוב ילדים בעלי מוגבלויות מבית הספר אשכולות במופע בפסטיבל כרמיאל

זו הפעם הראשונה בתולדות פסטיבל המחול המפורסם, שנוסד לפני 30 שנה, שהופיעה להקת ריקוד משולבת ילדים עם מוגבלויות וילדים ללא מוגבלויות. סגן ראש העירייה, מוטי עג'מי: "מרגש לראות את תלמידי העיר לוקחים חלק בפסטיבל זה, מרגש לא פחות לראות את האחווה, הרעות והחיבור בין הילדים".

גיל סימה

פסטיבל המחול בכרמיאל שהתקיים השבוע ציין 30 שנה להיווסדו בכמאה מופעים ואירועים ובהשתתפות כעשרת אלפים רקדנים מהארץ ומהעולם. בין כל האירועים, בלט וריגש במיוחד מופע של להקת ריקוד מבית ספר אשכולות מראשון לציון. בלהקה המונה 28 ילדים בכיתות  א' עד ו', רוקדים אלו לצד אלו ילדים עם מוגבלויות וכן ילדים ללא מוגבלויות. 

יו"ר סניף עמותת איל"ן בראשון לציון, שמעון קינן, שתומך ומלווה את הלהקה מקרוב, פנה למנהל האומנותי של הפסטיבל, שלמה ממן, והציע לו שהלהקה תשתלב באירועי הפסטיבל. לשמחתו הוא נעתר מיד לפנייה כשנוכח בכישרונם הרב של הילדים ומהשילוב החברתי המרגש והמיוחד. "בזכות הלהקה של בית הספר בה תומכת עמותת איל"ן, הילדים מכירים אחד את השני, את הקשיים, החוזקות היכולות והגבולות האחד של השני", הוא סיפר. 

עיריית ראשון לציון תומכת ומלווה מדי שנה את פעילות עמותת איל"ן. סגן ראש העירייה ומחזיק תיק שילוב חברתי, מוטי עג'מי, אמר: "מרגש לראות את תלמידי העיר לוקחים חלק בפסטיבל זה, מרגש לא פחות לראות את האחווה, הרעות והחיבור בין הילדים. אני משוכנע שנשמע עליהם עוד רבות בעתיד".

מייסדת ומנהלת הלהקה, מרטין רויך, סיכמה: "הילדים היו מאוד נרגשים ורקדו כהרגלם בצורה יוצאת מן הכלל לצלילי השיר "זה טוב שיש חברים". לא נשארה עין אחת יבשה בקהל".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה