עיריות ראשון לציון ותל אביב בוחנות להשתתף בפיילוט של מיזם המסוגל לזהות סימני טביעה בים באמצעות בינה מלאכותית

אמש התקיימו בפורום רשויות החוף של המכון לשלטון מקומי, בשיתוף עם המרכז לשלטון מקומי בישראל, שתי הרצאות בנושא טכנולוגיות לניטור חופים ומניעת טביעות באמצעות בינה מלאכותית.
המציגים היו פרופ' דונג ג'ינג- דונג מאוניברסיטת צ'אנג קונג בטאיוואן שהציע מערכת שכבר פועלת בימים אלו בחוף המערבי של טאינן. מדובר במערכת בינה מלאכותית שמזהה, באמצעות מצלמות בחופים, את כמות המבקרים בחוף בכל רגע נתון וממיינת אותם לפי פעילות ימית וחופית: הליכה, שחיה, גלישה וכו' מה שמאפשר ניטור יעיל של החוף בזמן אמת. הפיצ'רים המעניינים ביותר של המערכת כוללים מניעת תביעות ע"י זיהוי של זרם פריצה (זרם סחף מסוכן מהחוף לכיוון הים), התראה בעת חציית קו מרחק נתון וזיהוי אדם טובע באמצעות דפוס של תנועות ידיים והתראה ישירה למציל. המערכת פותחה באמצעות טכנולוגיית Deep Learning ע"י למידת מכונה של תמונות וסרטונים שאימנו את המודל.
הפרופ' הציג מודל זיהוי בינה מלאכותית להגנה מטביעות. המודל מתאפשר באמצעות פיזור מצופים סביב האי המרכזי באוקיינוס השקט, במרחקים משתנים מהחוף. מצופים אלו מנטרים באופן רציף מדדים כגון מהירות רוח טמפרטורה ומאפשרים, בין השאר, ניתוח של עליית מפלס מי הים.
Beach Rescue AI Network system (BRAINs) המערכת מבצעת מספר פעולות:
1. איתור זרמי סחףRip current (זרם חוזר, זרם פריצה) , זרם החוזר מן החוף אל תוך הים
2. ניטור המבקרים בחוף- המערכת מונה את המבקרים בחוף
3. ניטור וסיווג של פעילות ימית- המערכת מסווגת את המבקרים בחוף לפי סוג הפעילות (שחיה/גלישה/SUP/גלישת רוח וכו') לטווח של עד 300 מ' מהחוף.
4. אזהרת מרחק- מעבר למרחק מוגדר מהחוף המערכת מפעילה התראה.
5. ניטור טביעות (לפי תנועות גוף, השפרצות, תנועות ידיים)
המערכת מצריכה רק רשת מצלמות ומחשב עם תוכנת הבינה המלאכותית שהיא בעצם תוצר המחקר. כיום, המערכת פועלת כפיילוט בחופי טאינן.
הדמיות לפעילות המערכות אשר מאפשרות את ניטור החופים, כמות האנשים הנמצאים בחוף, התראה לכוחות ההצלה ועוד
איתן הדאיה, מנכ"ל חברת SightBit הישראלית, הציג טכנולוגיה דומה לשל דונג שכוללת זיהוי אנומליות (סטיות) בגלים וניטור בני- אדם, בע"ח ואובייקטים נוספים בחופים ובים, ובאמצעות אלה, מאפשרת ניתוח וחיזוי של תביעות וזמני רחצה לא בטוחה כמו גם התראה ישירה לגופי ההצלה בחוף. הדאיה הציג את החוזקות של המערכת בשעות שהחופים סגורים ובחופים לא מוכרזים וללא גורמי הצלה כמו גם היתרונות המשמעותיים שבניטור לצרכי למידה וסטטיסטיקות לרשויות, השתלבות במערך ערכים חכמות, מידע לתושב וזיהוי עומסים בחופים, הנחות בביטוחים והקטנה משמעותית של כמות התביעות כנד הרשויות .
בסיום ההרצאה נרשמה התעניינות מגורמים בעיריות הרצליה, ראשל"צ ות"א לטובת פיילוט ברשויות. לפי פרופ' דונג עלות ממוצעת של מערכת לחוף הינה 20-30,000$.
אופיר פינס פז, מנכ"ל פורום רשויות החוף:
"מדובר בטכנולוגיות פורצות דרך שפותחו על ידי טובי המוחות בארץ ובטאיוואן. טכנולוגיות כגון אלה עשויות להגביר את בטחון המתרחצים, לאפשר למנהלי החופים לנהל את חוף הרחצה בצורה מיטבית על בסיס נתונים. הפועל היוצא יכול להיות הגדלת חופי הרחצה המותרים לרחצה לרווחת הציבור הישראלי המשווע לפתיחת חופי רחצה נוספים. פורום רשויות החוף רואה חשיבות עליונה בסיוע לרשויות בהגנה על המתרחצים בחופים, וערך גבוה בהורדת מחירי הביטוחים והקטנת התביעות כנגד הרשויות. המערכות עתידות להיות כלי עזר יעיל למצילים, אשר יאפשרו לרשויות בפתיחת חופים חדשים והרחבת החופים הקיימים. אנחנו בפורום מתכננים פיילוט עם טאיוואן באחד החופים בישראל".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחמתי יהיה שובר גלים ? הבטיחו כבר לפני הרבה זמן …27.03.25 18:21 תגובה
- אורחדיי הרסתם את הפרטיות של האזרח כל הזמן לעקוב אחרי האזרח הפשוט חלאסס30.03.25 00:38 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: