ראשונים בשמחה: עיריית ראשון לציון תציין את חג פורים בשלל פעילויות ואירועים לכל הקהלים והגילים
כוכבי ילדים, פורימונים בשכונות ובמרכזי הנוער, הפנינגים במרכזי הקהילה העירוניים, מצעד מיוחד בהצדעה לכוחות הביטחון וההצלה, הצגות, סדנאות וסיורים במוזיאונים – עיריית ראשון לציון תציין את חג פורים בשלל פעילויות ואירועים המותאמים לכל הקהלים ולכל הגילים - ללא כל עלות או בעלות סמלית בלבד.
במוקד האירועים יוצבו ארבע במות ברחבי העיר ביום שישי (14.3.25), החל מהשעה 10:00 בבוקר, עם מיטב כוכבות וכוכבי הילדים. בגן המושבה (רח' הרצל, גן העיר) יופיעו מיקי וצ'יקולולו; בבמת רקפות (רח' יעקב בן סירא) יחכו דור הגיבור ובית הבובות של גבי; בבמת שיכון המזרח (שד' יעקב 50) - קוגומלו ואורטלי טרלללי; ובבמת נאות שקמה (רח' חיים בר לב 1) - דוד חיים ומיקה. בכל הבמות ברחבי העיר יופיעו גם להקות המחול והזמר המקומיות ולבאים יחכו מתחמי פעילות לכל המשפחה, סדנאות יצירה, דמויות שטח ועוד הפתעות.
מצעד פורים המסורתי, בהובלת מינהל קהילה, יתקיים השנה (רביעי, 12.3.25) בסימן הצדעה לכוחות הביטחון וההצלה, תחת הכותרת "עם של גיבורי על". המצעד ייצא מגן נחום בהשתתפות אנשי כוחות הביטחון וההצלה: מד"א, כבאות, איחוד הצלה, צה"ל, אנשי המילואים, משטרה, החברה לביטחון וסדר ציבורי, הנהגת ההורים העירונית, תנועות וגופי הנוער, להקות מחול וספורט, בתי הספר, מתנדבים, קבוצות קהילתיות ותושבות ותושבי העיר. בסיום המצעד יתקיים המופע "אינדי ילד" ברחבת בניין העירייה; וכן שירת המונים לשיר "גיבורי על" של התקווה 6.
גם מארזי "פרגן לשכן", יוקדשו השנה לכוחות הביטחון וההצלה, והתושבות והתושבים מוזמנים להגיע לעמדות החלוקה כדי לקבל מארזים, למלא אותם בכל טוב ולפרגן למי שמקדישים את חייהם כדי להגן עלינו.
לבני הנוער מחכים שלל אירועים ייחודיים, בהם הופעות היפ-הופ וראפ, מסיבות נוער, תחרות סקייטבורד נושאת פרסים, הפנינגים לנוער עם ובלי צרכים מיוחדים, פורימונים מיוחדים ועוד.
משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים ייהנו ממגוון אירועים מותאמים, ביניהם מסיבת פורים מיוחדת, מופעים, סדנאות יצירה, תחרות תחפושות ומופע קרקס ייחודי. במועדון לעיוור תיערך לכבוד החג מסיבת פורים מיוחדת עם ריקודים, קריוקי, נגן בוזוקי והרבה שמחה.
לאזרחים הוותיקים יתקיימו מסיבות פורים חגיגיות עם מוזיקה, ריקודים ותחרויות תחפושות, והעולים החדשים יוכלו ליהנות מהצגה וממופע חגיגי להכרת המסורת של חג הפורים, וכן מהפנינג משפחתי מיוחד.
בנוסף, יתקיימו במרכזי הקהילה הפנינגים מיוחדים עם הצגות לילדים, מופעים ועמדות הפעלה ויצירה; מפגשים בינדוריים במתנ"סים במסגרתם בני נוער וגמלאים יצרו יחד מסכות וישתתפו בפעילות דרמה ברוח החג; סדנה מתוקה למשלוחי מנות; ועוד.
הציבור הדתי יוכל ליהנות מ"המשתה הגדול" - מחזמר מיוחד למשפחות בנושא פורים; ומהקומדיה המוזיקלית "שירי סטאר", על חלומות, חתונה ומשפחה; ומקריאת מגילה קהילתית.
לנשים בעיר מחכות חגיגות פורים באווירה נשית ומעצימה הכוללות הרצאות, מופעים וקריאות מגילה ייחודיות, ביניהן ההרצאה "ניצחון הרוח הנשית במגילת אסתר", שתנתח את דמותה והשפעתה על החברה היהודית, לצד קריאת מגילה חגיגית ומופע סטנדאפ של הניה שוחט. והקהילה הגאה תקיים מסיבת פורים לנוער בשיתוף איגי והבריגדה, שתכלול מופע דראג ססגוני של ליידי דאבא.
כמיטב המסורת, גם השנה יתקיים פסטיבל הקומדיה וההומור ע"ש ספי ריבלין – זו השנה ה-11. בין האירועים הבולטים בפסטיבל: ערב הוקרה מיוחד לזכרו של השחקן, הקומיקאי והסטנדאפיסט יעקב כהן ז"ל; הופעה של עילי בוטנר ורועי בר נתן; "בוא לא נדבר על זה" – הצגת בידור חדשה בכיכובם של יעל בר-זוהר וגיא זו-ארץ ועוד.
במוזיאונים בעיר (אגם וראשון לציון) ייערכו סדנאות יצירה ואפייה, מופעי קרקס ואמנות, סיורים מיוחדים ברוח חג פורים, הצגות אינטראקטיבית על ההיסטוריה של החג, וסיורים חווייתיים עם הפעלות יצירה בהשראת אומנות הקינטיקה של יעקב אגם.
לחוברת האירועים המלאה לחצו על הקישור: https://user-1723486.cld.bz/rishonlezion-purim-2025
ראש העירייה, רז קינסטליך:
"אירועי פורים, שיתקיימו בכל רחבי העיר ומתאימים לכל הגילים והמגזרים, ימלאו אותה בקסמו של החג השמח ביותר בשנה ויהפכו את המר לקצת יותר מתוק. ליבנו עם המשפחות ששילמו את היקר להן מכול, אך לצד זאת למדנו עד כמה רגעי שמחה חיוניים לחיזוק החוסן שלנו. אני מזמין את כל תושבות ותושבי העיר להגיע עם כל המשפחה, לחגוג יחד ולהיות 'ראשונים בשמחה'. יחד, נייחל לימים טובים ושקטים יותר".
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה