ועדת הבחירות האזורית החליטה למחוק את העתירה שהגישו דניאל סינרייך וולד קפוסטין בעקבות פרסום שמו של ראש העיר בשלטים של מיזמים ועבודות המתבצעות ברחבי העיר. מנגד העירייה תשלם להם 3,000 ש"ח על הוצאות העתירה מאחר והיה קושי לקבל את טענות העירייה בנושא.
העתירות החלו עוד בשנת 2023 ו2024 (עתירה אחת של סינרייך על השילוט ועתירה אחרת של סינרייך וסיגלית יצחקי על השימוש העמוד הרשמי של ראש העיר לתעמולת בחירות) בזמן מערכת הבחירות לרשויות מקומיות, בטענה להפרה של איסור על שימוש בנכסי הציבור בקשר עם תעמולת הבחירות. בעקבות העתירה הורתה השופטת לאסור פרסומים כאלו בעתיד ולהסיר את הפרסומים המפירים.
ראש העיר הודיע כי הוא הסיר את שמו מהשלטים ופרסום שמו לא סייע לו ועל כן ביקש להסיר את העתירה. עיריית ראשון לציון בקשה אף היא למחוק את העתירה והסבירה כי לדעתה לא נעשתה כאן הפרה של החוק מאחר והשלטים הוצבו כבר לפני 4 שנים. לטענת העירייה מטרת הפרסום היא להציג לציבור כתובת לפניות על מטרד שעבודות הבנייה יגרמו. טענות אלו הופיעו גם בעתירות הקודמות בטענה כי אין מקום להסירם כל כך הרבה זמן לפני הבחירות.
"ידוע כי עצם ביצוע עבודות, הגורמות מטרד לציבור, מעורר התנגדות של התושבים וכעס על חסימות כבישים ומטרדים ועל כן הצגת ראש העיר כמי שאחראי לעבודות אלה, נועדה להבהיר כי הוא הכתובת לתלונות בנושא במידת הצורך ואינה מפארת או מקדמת אותו. בנסיבות אלה לא ניתן לטעון כי פרסום על המטרדים הצפויים לתושבים מהווה תעמולה. גם בכל הקשור לשלט העוסק בחנייה, אשר כבר הוקמה, הרי שמדובר בפרסום אינפורמטיבי גרידא וממילא כאשר אנו מצויים ארבע שנים לפני מועד הבחירות אין מקום לטעון ששלט כזה, או כל שלט אחר, כל כך הרבה זמן לפני מועד קיומן של בחירות, ישפיע על הכרעת הבוחר בעוד כארבע שנים", כתבה העירייה בתשובתה.
השופטת קבעה כי דין העתירה להימחק לאחר שהוצגו בפניה תמונות כי שמו של ראש העיר הוסר מהשלטים ועל כן אין צורך בעוד צו בנושא. בהתייחסותה לתגובת העירייה טענה השופטת כי כי רואה קושי בעמדתה הקודמות וכן בעתירה זו בעיקר של המחלקה המשפטית שאמורה לשמור על הדין של הרשות המקומית.
השופטת התייחסה להחלטה קודמת של יו"ר ועדת הבחירות המרכזית השופט רובינשטיין לפני עשור בה כתב: "כפי שאין זה הולם ששמו של שר התחבורה יופיע בגאון על שלטי חוצות בכבישים בהם מדווח על עבודות בהן עוסקת החברה הלאומית לדרכים גם אם היא נעשתה בתקופת כהונתו... כך אין זה ראוי כי שמו של ראש עירייה יופיע על שלט המודיע על שיפוץ שנערך בהיכל התרבות. עבודות השיפוץ אינן נעשות מטעם המשיב ולא מכספו האישי, מדובר בפרוייקט שנעשה מטעם העירייה ובמימון ציבורי".
בטענה לתקופת הזמן של פרסום שוב נתנה השופטת את החלטת המשנה לנשיאה מלצר שקבעה כי פרסום על גבי מודעות מודפסת ותשדירם בתשלום הממומנים מכספי הציבור ומפארים ומתארים מיזם של רשות מקומית אסור שיכרכו או יציינו כלל את שמו של ראש הרשות או כל גורם פוליטי אחר בכל תקופה שהיא קל וחומר בתקופת הבחירות.
בכל תקופה שהיא - נוכח זאת אין חשיבות למועד מרחק מהבחירות לעירייה, ציינה השופטת.
כמו כן היא דחתה השופטת את הטענות כי פרסום שמו של ראש העיר מיועד לתת כתובת לפניות לתושב משתי סיבות:
1. בשום שלט לא הופיעו פרטי פנייה לראש העירייה או ניסוח ממנו ניתן להבין שניתן לפנות אליו בכל נושא של מפגע
2. אין צורך בציון מיוחד של גורם לפנות אליו מאחר והתושבים יודעים לפנות לעירייה או לעומד בראשה. "בהקשר זה, לא נטען שראש העירייה הוא הגורם היחיד שמטפל במטרדי עבודות בנייה – ולא ברור מדוע יש צורך לייחד דווקא אותו בשלטים", קבעה השופטת.
"אשר לטעם השני שהעירייה מנתה – ציון אינפורמטיבי בנוגע לעבודות שהסתיימו – לא ברור מה התועלת הגדולה לתושבים בציון שם ראש העירייה לצד מיזם בנייה שהושלם. מה התועלת לראש העירייה בקשירת שמו למיזם מוצלח שמשרת את התושבים – ברור גם ברור", סכמה השופטת בהחלטתה.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה