הלמ"ס מפרסמת את ממדי איכות החיים של תושבי ישראל לשנת 2023. מדי שנה מעדכנת הלשכה את מדדי איכות החיים, קיימות וחוסן לאומי בתחומים של איכות התעסוקה, ביטחון אישי, בריאות, דיור, פנאי ותרבות ועוד. בסה"כ מפורסמים 90 מדדים בהתאם להשוואה בין אוכלוסיות, ערים, והשוואה בין מדינות העולם. הלמ"ס פרסמה את נתוני הערים הגדולות (ההשוואה בוצעה בשימוש בנתונים של 39 מדדים משותפים הזמינים עבור 18 הערים הגדולות) כאשר הרצליה מובילה ברוב מדדי איכות החיים.
על פי הנתונים ניתן ללמוד על חייהם של תושבי הערים הגדולות (בהן נמצאת ראשון לציון) במגוון תחומי החיים כלכלי, איכות חיים, בריאות ועוד. בכתבה זו ניתן לכם את תמונת המצב על התחום הכלכלי של תושבי ראשון לציון.
הנתונים בכתבה מתייחסים לשנים 2022 ו2023.
באופן כללי נראה כי תושבי ראשון לציון מרוצים ממקום עבודתם (92.2%) אך הדבר משתנה כאשר מדברים על ההכנסה- 68.2% מרוצים מהכנסתם ורק 63.1% מרוצים ממצב הכלכלי.
51.4% חושבים כי התפקיד שלהם מאפשר להם קידום ו70.1% עובדים בתפקיד שתואם את תחום הלימודים שלהם.
הוצאות הדיור
יוקר המחייה משפיע רבות על המצב הכלכלי של תושבי ישראל וכך גם בראשון לציון - קרוב למחצית (33.6%) ממשקי הבית מוציאים על דיור 30% או יותר מהכנסתם, מבין בעלי הדירות נתון זה עומד עומד על 21.4% ובין הנמצאים בשכירות הנתון עומד על 65.4%.
עלות דיור בראשון לציון עומדת בממוצע על 4,634.1 ש"ח, בעלי הבתים מוציאים בממוצע 3,746.9 ש"ח ומי שנמצא בשכירות מוציא 7,324.3 ש"ח
הוצאה חודשית לדיור
משקי בית המוציאים 30% או יותר על דיור
כאשר מסתכלים על האיזון בין החיים לעבודה 65.6% הביעו שביעות רצון על האיזון בחייהם.
נשיגות דיור
המדד בוחן את יכולתם של משקי בית לרכוש דירה המתאימה למאפייניהם הדמוגרפיים ברמה ארצית וברמה מחוזית.
בשנת 2022 אחוז משקי הבית שעבורם רכישת דירה הייתה בת השגה עמד על 29.1%. מעל חמישי אחוז ממשקי הבית בישראל חוו הרעה ברמת נשיגות דיור. עבור 71% ממשקי הבית רכישת דירה אינה בת השגה.
מבין הערים הגדולות נשיגות הדיור הגבוהה ביותר נמצאת בעיר באר שבע 48.7% והנמוכה ביותר נמצאת בת אביב 10.8%. ראשון לציון נמצאת במקום השביעי.
הסברים:
א. נשיגות דיור גבולית – ביכולתו של משק בית לרכוש דירה המתאימה לצרכיו (לאחר נטילת משכנתה מרבית) בטווח מחיר הנע בין 10% מעל המחיר הממוצע ובין 10% מתחת המחיר הממוצע.
ב. דיור בר-השגה – ביכולתו של משק הבית לרכוש דירה במחיר הגבוה מהמחיר הממוצע של דירה המתאימה לצרכיו ב10%- ויותר.
ג. דיור שאינו בר-השגה – אין ביכולתו של משק בית לרכוש דירה במחיר הנמוך מהמחיר הממוצע של דירה המתאימה לצרכיו ב10%- ומטה.
יכולת לרכוש דירה
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה