הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מעל 70 אלף נוסעים השתמשו בקו 100 של אגד שהחל לפעול בחודשים האחרונים בראשון לציון

הקו החל לפעול בחודש יוני 2024 אשר מחבר את שני חלקי העיר ומשמש כקו המקדים של הקו החום שעיד לפעול בעיר. על פי נתוני אגד מאז תחילת פעילותו חלה עלייה בביקושים לקו מ9,000 נסיעות בחודש יוני ל70 אלף בדצמבר.

חנה קקיאשוילי
קרדיט תמונה: רונן טופלברג
קרדיט תמונה: רונן טופלברג

במהלך חודש יוני החל לפעול בראשון לציון קו 100 החדש של חברת אגד, אשר היווה בשורה לתושבי העיר עם קו חדש המחבר בין שני חלקי העיר מזרח ומערב. הקו החדש מופעל על ידי אוטובוס רב קיבולת חשמלי ונע על הקו החום שעתיד לפעול בעיר בעוד מספר שנים. לקראת הפעלתו הודיעו במשרד התחבורה כי הקו צפוי לשרת אלפי נוסעים בחודש, בתדירות של כל 10 דקות בשעות השיא ועד 15 דקות בשאר שעות היום.

הקו עובר דרך נקודות מרכזיות בעיר ראשון לציון ובהן מתחם הסופרלנד, מתחם האלף, אזור התעסוקה המערבי, סינמה סיטי, קריית הלאום, מרכז העיר, שכונת הנוריות/ נרקיסים ומחנה צריפין.

לאחר כחצי שנה החלטנו לבדוק האם הקו עולה על הציפיות והאם תושבי העיר מצביעים ברגלים ומשתמשים בו. בבדיקה שערכנו מול חברת אגד עולה כי חל גידול במספר הנוסעים בקו ובחברה צופים כי הגידול ימשיך גם בחודשים הבאים

נתוני הנסיעות של הקו מאז תחילת פעילותו- על פי נתוני אגד

חודשמספר תיקופים/נוסעים
יוני 20249,006
יולי 202443,703
אוגוסט 202440,956
ספטמבר 202454,151
אוקטובר 202445,422
נובמבר 202457,935
דצמבר 202470,334




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה