ועדת הפנים של הכנסת אישרה את תיקון חוק המעניק מענק פרישה לראשי רשויות וחברי מועצה בשכר שפרשו. מדובר על תיקון בחוק ראשי הרשויות וסגניו הנועד להשוות את התנאים של נבחרי הציבור בשלטון המקומי לנבחרים בכנסת. על פי התיקון ראשי רשויות וסגנים שסיימו את תפקידם בקדנציה האחרונה יקבלו מענק פרישה של בין 3-6 חודשים בהתאם לזמן הכהונה כאשר המקסימום הוא 6 חודשים. התיקון כולל גם את הסרת המגבלה על ראשי הרשויות שעברו את גיל 70 (כמו רחמים מלול ומוטי ששון ברחובות ובחולון). לדברי יו"ר הועדה, ח"כ יעקב אשר המטרה היא לדאוג לנבחרי הציבור שלא יאלצו לדאוג ליום שאחרי במידה ויפסידו בבחירות ולמנוע בכך שראש הראשות/סגן מחשש שלא ייבחרו עוד כבר בזמן כהונתם ידאגו לחפש לעצמם תעסוקה.
דיון הקודם שהתקיים באפריל אמר יו"ר ועדת הפנים ח"כ יעקב אשר, כי הוא תומך עקרונית בהצעה והוסיף כי אינו רוצה שנבחר ציבור יתכנן את עתידו בזמן שהוא מתפקד כראש רשות: "חיזוק טוהר המידות הוא המהות של הנושא. אני חושב שהדבר האחרון שאנחנו צריכים שיקרה במדינת ישראל הוא שנבחר ציבור במהלך השירות שלו יחשוב על מה יקרה אתו ביום אחרי שיפסיד בבחירות. לא מדובר בתגמול או פרס, זה מהלך שיטייב את ההון האנושי של נבחרי הציבור וישמור על טוהר המידות. נבחר ציבור הוא נבחר ציבור, בין אם הוא עובד בכנסת או עובד למען הציבור ברשות המקומית".
בנוסף התקיימה ישיבת ועדה בנושא מעמד חברי המועצה ברשויות המקומיות. כבר שנים מדובר על הנושא כי חברי מועצה מקדישים את זמן בהתנדבות כנבחרי ציבור אך לא זוכים לשום תגמול על העשייה שלהם הכוללת השתתפות בישיבות, ועדות, אחריות על תיקים (מחזיקי תיקים), מפגשים עם תושבים ועוד. בדיון לקחו חלק חברי מועצה מרשויות שונות שדברו על הקושי לתת מענה לתושבים שבחרו אותם לאור המצב שתפקידם כחברי מועצה דורש זמן זאת במקביל למקום העבודה שלהם. על פי התכנון עתיד להתקיים דיון נוסף בנושא.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה