מעל 100 ראשי רשויות בהן ראשי הערים בראשון לציון, רחובות, תל אביב, מזכרת בתיה, רמת גן, בת ים, גדרה, יבנה, נס ציונה, גבעתיים ופתח תקווה הביעו את התנגדותם לתיקון התקנות לבחירת רבני הערים. במכתב שנשלח לשר לשירותי דת, הרב מיכאל מלכיאלי הביעו ראשי הרשויות את התנגדותם לשינויים במיוחד בתקופה קשה בה המדינה נמצאת בעיצומה של מלחמה, משבר כלכלי ושסע בעם ומביא פגיעה בסמכויות של השלטון המקומי.
בין השינויים ביטול הגבלת כהונת רבני העיר, הורדת אחוז המינימום לנציגות הנשים בועדה הבוחרת את רבני הערים, הוספת נציגים של הרבנות הראשית בועד לבחירתם, יישובים עם מעל 50 אלף תושבים יוכלו לבחור שני רבני עיר (לעומת 100 אלף כיום), אפשרות לשר באישור הרבנות הראשית למנות רב עיר זמני עד לכינון מועצה נבחרת.
עיקר ההתנגדויות הן
שינוי הרכב הגוף הבוחר את רבני העיר- ראשי הרשויות מתנגדים לשינוי בהרכב ומדגישים כי רב העיר צריך להיות מקרב הקהילה והמקום
התנגדות להכנסת גורם חיצוני להליך בחירת רב העיר
התנגדות להורדת נציגות הנשים בועדה לבחירת הרבנים ב40% לשליש. ראשי הרשויות טוענים כי הסיבות לשינוי לא ברורות להם במיוחד שלבחירת הרב יש השפעה על התושבים והתושבות ויש לתת ביטוי משמעותי ושיוויוני לשני המגדרים
התנגדות לביטול הגבלת כהונת רבני העיר - על פי התיקון החדש תבוטל הגבלת הכהונה ל10 שנים דבר לו מתנגדים ראשי הרשויות שטוענים שגיל הפרישה צריך להיות כפי נקבע בחוק 67 לגברים או לאחר 10 שנים לפי המוקדם מהם.
לדברי ראשי הרשויות מדובר בהתערבות בוטה בסמכויות השלטון המקומי ופוגע ביכולת של הקהילה לבחור את רבני הערים. "בעודנו נמצאים במלחמה, הרשויות המקומיות שותתות דם, משקיעות תקציבים רבים בהוצאות והצטיידות וחירום מתקציביהן השוטפים ללא כל שיפוי ממשרדי הממשלה, עוסק משרדך במינויים נוספים על חשבונן של הרשויות המקומיות... אנו נפעל בכל האמצעים העומדים לרשותינו לרבות פניה לערכאות משפטיות", כתבו ראשי הערים.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה