שחר זריבץ מבית ספר "רמות ויצמן" ביבנה הגשימה חלום ופרסמה ספר ילדים בשם "האריה העצוב"

סיפור מעורר השראה: שחר זריבץ מבית ספר "רמות ויצמן" ביבנה הגשימה חלום ופרסמה ספר ילדים
בבית הספר "רמות ויצמן" ביבנה התרגשו מאד לאחר ששחר זריבץ, תלמידת כיתה ד' 2, הגשימה חלום והוציאה לאור ספר ילדים מקורי בשם "האריה העצוב".
שחר, תלמידה מקסימה בת 9 מיבנה, כתבה את הספר במסגרת עבודה אישית עם מחנכת הכיתה הקודמת ליאור טור-כספא, והספר הפך להצלחה בזכות תמיכה יוצאת דופן של אמה, שרית.
"הכול התחיל כששחר התחילה לכתוב סיפור כחלק מעבודה בבית הספר", מספרת שרית, אימה של שחר. "הסיפור שכתבה על האריה, היה כל כך מרגש ועמוק, שפשוט ידעתי שאני חייבת לעשות עם זה משהו מיוחד. ליום הולדתה ה-9, החלטתי להפתיע אותה ולהוציא את הספר לאור. ביחד עם חברה שיצרה לה איורים מיוחדים ב-AI, יצרה שרית את ספר הילדים אותו כתבה שחר.
הספר "האריה העצוב" מתאר על עלילותיו של אריה שרוצה להיות חבר של שאר החיות, אך הן מפחדות ממנו ודוחות אותו בשל מראהו המאיים. לאחר שהן מבחינות בעצב שלו, הן מתחרטות על התנהגותן וחוזרות אליו כדי להציע לו חברות. הסיפור מעביר מסר חשוב של קבלת האחר והתגברות על דעות קדומות.
"אני מאוד אוהבת לכתוב", משתפת שחר בהתלהבות. "את הסיפור הזה כתבתי כי הוא מזכיר לי כמה חשוב להרגיש שייכות ולא לשפוט אף אחד בגלל איך שהוא נראה. המורה ליאור עזרה לי מאוד ותמיד האמינה בי".
שרית מספרת בגאווה על אופייה המיוחד של בתה: "שחר היא ילדה מאוד רגישה חברתית. כבר בגן היא לקחה חלק פעיל אמפתי ורגיש לילד משולב עם צרכים מיוחדים שהיה איתה בגן, תמיד היא עזרה לאחר ותמיד דואגת לכל מי שסביבה ומקבלת את השונה בלי היסוס".
שחר מוסיפה: "אני אוהבת להקריא סיפורים לאח שלי, ובמיוחד סיפורים שיכולים ללמד משהו חשוב. זה בדיוק מה שניסיתי לעשות בספר שלי ואולי יום אחד יהיו הרבה אחיות שיקראו לאחיהם הקטנים את הספר "האריה העצוב".
למרות ההצלחה הספרותית הצעירה, לשחר יש חלומות גדולים נוספים. "אני רוצה להיות רופאה", היא אומרת בביטחון. "מאז שאני קטנה אני חולמת על זה. אבל אני גם אוהבת לכתוב וקוראת הרבה ספרים, אז אולי יום אחד אשלב בין הדברים".
שחר ושרית מבקשות להודות גם לצוות בית הספר ולמחנכת הכיתה אושר שבתיאל שתומכים בה לאורך הדרך: "המורות ליאור ואושר היו מדהימות. הן לא רק נתנו כלים לכתיבה אלא גם חיזקו את שחר ובנו לה את הביטחון", אומרת שרית.
סיפורה של שחר הוא השראה לא רק לילדים, אלא גם להורים, שמגלים כיצד אפשר לעודד ולטפח כישרונות חבויים בילדיהם. הספר "האריה העצוב" הוא תזכורת לכך שהחלומות הגדולים ביותר מתחילים מדמיון קטן, ושעם תמיכה ואמונה – הכול אפשרי.
]]>

להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

- אורחוואו !!!! כל הכבוד לילדה ולכל מי שסייע לה !! תצמחי , תעלי ותצליחי04.12.24 13:42 תגובה
- אורחכל הכבוד לילדה ולכל מי שתמך04.12.24 20:20 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: