מכבי יבנה ממשיכה במסורת ההוקרה שלה. במחצית המשחק הביתי נגד בית״ר נורדיה, התקיים טקס הוקרה מרגש ומשמעותי. הטקס הוא חלק מהמסורת המפוארת של המועדון, בה הם מודים לאנשים ולשחקנים שנתנו מעצמם והשקיעו מזמנם וממרצם והיו חלק בלתי נפרד מהצלחת המועדון לאורך השנים.
בטקס הפעם חלקו כבוד למשפחת פרץ היקרה והמיוחדת. יעקב פרץ, הבלם הראשון בתולדות הקבוצה, שיחק במכבי יבנה מאז המשחק הראשון בליגה ג’, באוקטובר 1963, ועד אמצע שנות ה-60’. במקביל שיחק יחד איתו אחיו, שלום פרץ, לימים יו”ר ועד עובדי עיריית יבנה המיתולוגי.
יעקב גידל הלכה למעשה את הדורות הבאים והמוכשרים של מכבי יבנה – שמעון פרץ, אבי פרץ, דוד פרץ, חברון פרץ ואהרון פרץ, כולם היו בניו וכולם שיחקו במחלקת הנוער של המועדון.
שמעון פרץ, אחד הסמלים של הקבוצה, שיחק בה שנים רבות בליגה הלאומית והארצית וכבש במדיה 25 שערים – אחד מהם בגמר גביע הטוטו. בגיל 20 הוא זכה בתואר “תגלית העונה” של הדרום, והיה שותף משמעותי בעונת העלייה המחודשת של יבנה ללאומית ב-1991. בנוסף ליבנה שיחק פרץ גם במכבי נתניה, הפועל ר”ג והפועל אשקלון.
אבי פרץ הנהיג את החלק האחורי של מכבי יבנה בליגה הלאומית והארצית במשך שנים רבות ואפילו כבש במדיה 3 שערים. בעונת 1990/91 הוא שיחק במכבי פ”ת שבאותה שנה עלתה ללאומית יחד עם יבנה.
דוד פרץ עלה לקבוצה הבוגרת ב-1990, כשהייתה בליגה הארצית, ונחשב מגן מצוין. באותה עונה עלתה יבנה ללאומית. אח”כ נדד לקבוצות אחרות, ב-1996 חזר למכבי יבנה ואחרי עונה חתם בבית”ר ירושלים. את השער היחיד שלו במדי מכבי יבנה, נגד מכבי פ”ת, בישל אחיו שמעון פרץ.
חברון פרץ עלה מהנוער ב-1988 ושיחק בבוגרים שנתיים. הוא היה קשר כמו אחיו שמעון, ולפעמים החליף אותו במהלך המשחק. היו משחקים שחברון, שמעון ואבי עלו יחד בהרכב הפותח.
אהרון פרץ היה מכוכבי קבוצת הנוער בתחילת שנות ה-90’ בעל שליטה אבסולוטית בכדור. כשאחיו אבי היה בשנת הסגר, הוא נהג להתאמן איתו יחד כדי לשמור על כושר.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה