סוגיית החתולים המשוטטים, המכונים גם "חתולי רחוב" או "חתולי קהילה", נמצאת על סדר היום הציבורי בישראל ובעולם מזה מספר עשורים. לפי הערכות אגף רווחת בעלי החיים בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, בישראל קיימים כמיליון (!) חתולים משוטטים, שממשיכים להתרבות. למרות אחוזי תמותה גבוהים של גורים (75%-95%), תופעה זו בישראל הולכת ומתרחבת, עקב שפע מזון זמין, כושר התרבות גבוה ונטישה ושוטטות של חתולי בית.
הטיפול בתופעה זו אמנם באחריות הרשויות המקומיות, אך למעלה מעשור שמשרד החקלאות מייחד תקציבים על מנת לעודד רשויות לטפל בסוגיה, ובכך למתן את השלכותיה השליליות, לרבות פגיעה ברווחת החתולים עצמם החשופים יותר לסכנות הרחוב (פגיעות של כלי רכב, התעללות פיזית ועוד); כמו גם פגיעה באוכלוסיית חיות הבר הניצודות על ידם ובאיכות החיים של התושבים, אשר עבורם התופעה עלולה להפוך למטרד ציבורי בריאותי ותברואתי.
השנה יועבר תקציב כולל בסך 6.4 מיליון ₪ לרשויות המקומיות לטיפול בנושא, כאשר ועדת התמיכות נתנה עדיפות לרשויות במדרג חברתי-כלכלי 7 ומטה. ועדת התמיכות בחנה את בקשותיהן של 113 רשויות, מתוכן 85 רשויות זכו! גידול של מעל 300% בכמות הרשויות שזוכות לתקצוב לעומת השנים הקודמות.
המימון יינתן עבור 70% מסך החתולים אותם הרשות התחייבה לעקר. בנוסף, הרשויות המקומיות יידרשו לעמוד בדרישות המשרד לטובת שיפור הליך עיקור החתולים המשוטטים בדגש על אופן לכידת החתולים, אופן ביצוע הניתוחים וביצוע מעקב ותיעוד יסודיים יותר.
בין הרשויות הזוכות הן: חולון, פתח תקווה, ראשון לציון, רחובות, בת ים, יבנה וגדרה כאשר סכום התמיכה יעמוד בין 21,000-175,000 לרשות.
ד"ר דגנית בן דב, מאגף רווחת בעלי חיים בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות: "במקביל לסיוע מתמשך לרשויות המקומיות, בשנתיים האחרונות, נוכח החרפת התופעה בישראל ובשל האינטרס הציבורי הרב בנושא, אגף רווחת בעלי חיים מגבש מדיניות סדורה לטיפול באוכלוסיית החתולים המשוטטים. התמיכה ברשויות המקומיות, תגדיל את יכולתן של רשויות חלשות כלכלית לקדם את הנושא, שלו כאמור השפעה ישירה לאיכות חייהם של התושבים, כמו גם לרווחת בעלי החיים המשוטטים".
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה