זהירות נחשים! הקיץ כבר כאן ועמו מתעוררים הנחשים ומיני זוחלים אחרים. רובם אינם מסוכנים לבני אדם ובדרך כלל נמנעים מלבוא עמנו במגע, אך במקרה של מפגש עם נחש חשוב לזכור שגם חיות המחמד חשופות לסכנה.
בישראל ישנם 41 מיני נחשים ומתוכם רק 9 ארסיים. הנחש היחיד שנמצא באזורים צפופי אוכלוסייה בישראל הוא נחש הצפע הארץ ישראלי. הצפע הוא נחש עבה יחסית וניתן לזהות אותו על ידי צבעו הירוק-חום ולאורך גבו עובר קו עקלתון כהה רציף. חיות המחמד ידועות בסקרנותן ולכן באביב ובקיץ עם בואם של הנחשים, יש לדאוג ולהשגיח שלא יפגעו מהכשת נחש.
בשירות הווטרינרי מסבירים כי בשל נטייתן של חיות המחמד לרחרח ולבחון כל דבר, לרוב ההכשות יהיו באזור הפה, הצוואר והאף. הכשות עשויות להיות מסוכנות ואפילו קטלניות.
כדי ליצור סביבה נקייה מנחשים ומיני זוחלים, עד כמה שניתן, מומלץ לשמור על גינות וחצרות הבתים נקיות מעשבים, גרוטאות ופסולת בנייה המשמשים אזורי מחסה אפשריים לזוחלים. בנוסף לכך, רצוי שקירות הבתים והגדרות יהיו חשופים וללא צמחיה מטפסת. יש להמנע מהשארת שאריות מזון המזמינות מכרסמים שהם מזונם העיקרי של הנחשים ובמקרה של התקלות עם נחש אין לנסות ללכוד אותו, יש להתרחק מהמקום ולהתקשר למוקד העירוני
לדברי השירות הווטרינרי של עיריית פתח תקווה:
הטיפול בחיית המחמד שהוכשה כולל טיפול תומך (נוזלים, אנטיביוטיקה וכד'), פלסמה ולעתים אף זריקת נסיוב. אין טעם לנסות לתפוס את הנחש במקרה של הכשת בעל חיים כיוון שבישראל הנסיוב היחיד שניתן הוא של נחש הצפע ותפיסתו עלולה להיות מסוכנת. ניתן לנסות לצלם את הנחש.
בשירות הווטרינרי העירוני מזכירים כי הנחשים עשויים להיות מועילים לאדם מכיוון שהם טורפים חולדות ועכברים. כמו כן, הם חיות מוגנות על פי חוק. לכן לוכדי הנחשים המורשים על ידי רשות הטבע והגנים משחררים את הנחשים מחוץ לישוב בשטחים פתוחים לאחר לכידתם. אין להרוג נחשים.
כמו כן, יש לטייל עם הכלבים כשהם קשורים ברצועה. בנוסף לכך, במיוחד במהלך הקיץ מומלץ בשעת הטיולים עמם בשטח להקפיד להרחיק אותם מאזורים מסוכנים כגון: סדקים, שיחים סבוכים, פתחי ניקוז ועוד.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה