מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק למניעת חרם חברתי בבתי ספר לשנת 2023, שהוגשה על ידי חברי הכנסת קטי שטרית ויוסף טייב. ההצעה זכתה לתמיכה חד-משמעית של 21 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים, ותועבר לדיון בוועדת החינוך, התרבות והספורט.
הצעת החוק קובעת כי כל מנהל בית ספר יחויב למנות עובד הוראה, יועץ או פסיכולוג חינוכי כממונה למניעת חרם חברתי, אשר יעבור הכשרה מתאימה לטיפול בתופעה זו לפי הנחיות שר החינוך. בנוסף, תוקם מוקד פניות ארצי שיסייע לתלמידים הסובלים מחרם חברתי ולהוריהם, ותלמידים אלו יהיו זכאים לסיוע פסיכולוגי. כמו כן, מוצע לשנות את חוק זכויות התלמיד כך שחוזרי מנכ"ל משרד החינוך יכללו הוראות להתמודדות עם חרם חברתי.
בדברי ההסבר להצעה נטען כי מטרת החוק היא למנוע מתלמידים לחוות תופעות של נידוי והחרמה, אשר נפוצות וגורמות לפגיעה נפשית ולעיתים גם פיזית. התופעה עלולה להשפיע על התלמידים לאורך כל חייהם, ולכן יש חשיבות רבה במניעתה ובהגנה על התלמידים הסובלים ממנה.
ח"כ קטי שטרית, אחת מיוזמות ההצעה, הביעה את דעתה כי חרם חברתי יכול לחרוץ גורלות וכי יש חשיבות רבה בטיפול בנושא זה באמצעות חקיקה, מתוך הבנה עמוקה לסיפורים הקשים של החרמות ולהשלכותיהם.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה