ב-15 באוקטובר הודיע המשרד להגנת הסביבה כי לא יאכוף החזר פיקדון בעד בקבוקי שתייה עד לבחינה מחדש בסוף אוקטובר. בשל המצב הביטחוני הגורם לקשיים לוגיסטיים של ממש המשפיעים על אורח החיים התקין של אזרחי המדינה, נרתם המשרד לסייע זמנית לרציפות תפקודית מאז תחילת המלחמה.
לאחר בחינת מכלול השיקולים, אלעד עמיחי, סמנכ"ל בכיר לשלטון מקומי במשרד להגנת הסביבה והממונה על חוק הפיקדון, מודיע כי אין בכוונתו להאריך את התקופה הנקובה בהודעה מעבר ל-31 באוקטובר 2023. המשרד מבהיר לרשתות השיווק, לאיגוד לשכות המסחר ולמערך כולו כי עליהם לקבל מהציבור את מכלי המשקה ולהשיב את דמי הפיקדון בעדם גם בתקופה מורכבת זו, לספק את השירות במלואו ולעמוד בהוראות החוק במלואן.
עמיחי מוסיף כי המשרד מודע לאתגרים שבתי עסק חווים. ואולם בה בעת מתקבלות במשרד ובמוקד הפיקדון המשותף למשרד ולמועצה הישראלית לצרכנות פניות רבות מאזרחים המלינים על שבתי עסק רבים החליטו באופן גורף – שלא כהוראות החוק – להפסיק לחלוטין לקבל מכלי משקה ולהחזיר את דמי הפיקדון בעבורם. במקצת מהמקרים הרשתות אף סגרו את המכונה האוטומטית לקבלת בקבוקים.
לפי חוק הפיקדון, כל בית עסק ששטחו יותר מ-28 מ"ר והוא מוכר מכלי משקה מלאים מכל סוג חייב לקבל מכלי שתייה מהציבור הרחב ולהחזיר בעבורם את דמי הפיקדון. את מכלי השתייה אוספות חברות איסוף המספקות שירות ליצרנים וליבואנים של המשקאות, ומשם הם נשלחים למיון ולמחזור.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה