העיר ירושלים ממשיכה להוביל את טבלת הערים בעלות מאזן ההגירה הפנימית השלילי הגבוה ביותר מבין היישובים בישראל. מניתוח נתוני הלמ"ס שבוצע בחברת אלדר שיווק, עולה כי בסיכום שנת 2022 יצאו מירושלים 15,855 תושבים נטו (נטו = נכנסים פחות יוצאים), מה שמציב אותה בראש הדירוג השלילי. העיר מובילה גם את מאזן ההגירה השלילי ברבעון הראשון של 2023.
נתוני ההגירה של הלמ"ס לשנת 2022 ולרבעון הראשון הם נתונים ארעיים המפורסמים באתר הלמ"ס ומבוססים על אומדן סטטיסטי, בעוד שהנתונים הרשמיים של 2022 יפורסמו רק באוקטובר השנה, והם יתבססו על ספירה מדויקת של מרשם האוכלוסין. הלמ"ס מעדכנת מדי רבעון את הנתונים הארעיים, במטרה לשפוך אור על מצב ההגירה בערים המרכזיות בישראל.
עוד עולה מנתוני הלמ"ס, כי העיר תל אביב מדורגת במקום השני מבין הערים בישראל במאזן ההגירה השלילי, עם 7,552 תושבים נטו שעזבו את העיר ב-2022. במקום השלישי אשדוד, במקום הרביעי בני ברק ובחמישי חיפה.
לצד המאזן השלילי, העיר יבנה ממוקמת במקום החמישי והיא בעלת מאזן הגירה חיובי, כ1767 תושבים נכנסו לעיר בשנת 2022
יבנה נחשבת לאחת מהערים המתפתחות בישראל ונבנות בה שכונות חדשות המושכות אוכלוסיה חדשה לעיר.
רוני כהן, מנכ"ל אלדר שיווק שניתחה את ניתוח הנתונים, מסביר כי
"באשר לירושלים ולתל אביב, מחירי הדירות היקרים בערים אלה הופך אותן לבלתי מושגות לצעירים רבים והם עוברים לערים אחרות לנסות את מזלם. בירושלים חלק מאלה שעוזבים הם חילוניים שכבר פחות מתאים להם האופי הדתי-חרדי של העיר, ואם מדובר בחרדים הם עוברים לערים אחרות עם ריכוזי אוכלוסיה דומים, אך במחירי דירות זולים יותר".
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה