בהתאם לשיתוף פעולה של המשרד להגנת הסביבה ומשרד המשפטים ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, אישרה את תיקון צו סדר הדין הפלילי (עבירות קנס – שמירת הניקיון), תש"ס-2000, והכללת עבירה של שרפת פסולת לפרטים בצו. עם פרסום התיקון תתאפשר אכיפתה כעבירת קנס.
לפי הצו, אדם יחיד אשר ייתפס שורף פסולת שלא במסגרת עסקו או משלח ידו ייקנס בסכום של 2,000 ₪. ואילו תאגיד ועוסק מורשה ייקנסו ב-12,000 ₪.
עם אישור הצו ופרסומו האכיפה תיעשה על ידי:
מפקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה
לפקחי יחידת ינשו"ף המשותפת למשרד להגנת הסביבה ולרשות הטבע והגנים למניעת שרפות פסולת
לשוטרים ולפקחים ברשויות אכיפה נוספות כגון ברשויות מקומיות.
כלי זה מצטרף למגוון כלי האכיפה העומדים לרשות המשרד הן המנהליים הן הפליליים שאותם מיישמים מפקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה במאבק הכולל של המשרד במלחמה בשרפות בלתי חוקיות של פסולת.
שרפת פסולת אסורה ומסוכנת בפן האקולוגי, הבריאותי והבטיחותי. היא גורמת לפליטת מזהמים ומסכנת את בריאות הציבור, בתי גידול של בעלי חיים, צומח ועוד. כמו כן יש סכנה להתפשטות של שרפות. על כן, המשרד להגנת הסביבה הציב לעצמו יעד מרכזי – מאבק וטיפול בתופעת שרפת פסולת בלתי חוקית.
במסגרת ההיערכות לעונת הקיץ, הנחתה מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה גלית כהן על הגברת הפיקוח והאכיפה לצורך מניעת שרפות וצמצומן בעונה הבוערת. כך המשרד מתגבר בימים אלה את נוכחות גורמי הפיקוח בשטח, ולשם כך גויסו עם יחידת ינשו"ף המשותפת למשרד ולרשות הטבע והגנים צוותים מהמשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה, מהמדור להגנת הסביבה של משטרת ישראל ויחידות נוספות ברשות הטבע והגנים.
נוסף על כך, היחידה מתגברת ומשתמשת באמצעים טכנולוגיים כגון מצלמות אבטחה. באמצעות שימוש בטכנולוגיה אפשר יהיה להגביר את האכיפה בשטח ולמצות את הדין ביעילות ובמהירות עם מציתי השרפות.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה