מפקד האוכלוסין הינו פרויקט איסוף הנתונים הגדול של ישראל המתבצע בממוצע אחת לעשור המשקף תמונת מצב מלאה ומהימנה אודות כלל תושבי ישראל בהיבטים דמוגרפיים, חברתיים וכלכליים. כ-7% מתושבי העיר יבנה נבחרו להשתתף במדגם ולהשיב לשאלון המפקדי.
במסגרת היערכותה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לביצוע מפקד האוכלוסין של ישראל הנחה ראש העיר, צבי גוב-ארי לסייע בקידום ביצועו של המפקד בעיר. בפגישה שנערכה בנושא השתתפו מ"מ וסגן ראש העיר, חיים מסינג, מנכ"ל העירייה, דוד שטרית, דובר העירייה, אריאל הלר ומנהל אזור ירושלים של מפקד האוכלוסין, רם קנדיל.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה החלה בביצוע מפקד האוכלוסין והדיור השביעי של ישראל ב-1,300 יישובים ברחבי ישראל ובתוכם העיר יבנה. המפקד צפוי להסתיים ב-30 בנובמבר 2022.
ראש העיר צבי גוב-ארי.
"נתוני המפקד חשובים בכדי לאפשר תכנון יעיל ונכון בראייה עתידית כוללת במגוון תחומים במדינת ישראל. ישנה חשיבות רבה לכך שתושבי העיר שנבחרו להשתתף במדגם ישיבו לשאלון מפקד האוכלוסין",
מפקד האוכלוסין השביעי יהיה החדשני ביותר ולראשונה, ניתן יהיה להשיב על השאלון באתר אינטרנט מאובטח וייעודי ממחשב ולא ממכשיר סלולארי, זאת בנוסף לאפשרות השבה בראיון טלפוני או בראיון פנים אל פנים. רק לעונים באתר תינתן הטבה – שובר דיגיטלי למימוש. המענה על השאלון הוא חובה על פי חוק והנתונים הנאספים בו תוך שמירה קפדנית על סודיות הנתונים ופרטיות הנדגמים. הנתונים חשובים למקבלי ההחלטות בשלטון המקומי, לקבלת אומדנים אמינים לתכנון יעיל, נכון ומותאם לרשות המקומית. בשנים האחרונות, שינתה הלמ"ס את שיטת איסוף הנתונים על-מנת לייעל את תהליכי העבודה במגמה לחסוך במשאבים. הלמ"ס עושה שימוש במאגרי מידע מינהליים כך שאין צורך לפקוד את כל התושבים והשאלון המפקדי הופך לממוקד יותר ללא שאלות מיותרות.
במדינת ישראל בוצעו עד כה שישה מפקדי אוכלוסין. המפקד הראשון היה עם קום המדינה ב- 1948, אחריו נערכו המפקדים אחת לעשור. מפקד האוכלוסין הקרוב יהיה מפקד משולב אשר יתבסס ברובו על נתונים מנהליים לצד איסוף נתונים מהשטח ובו צפויים להשתתף כ- 7% מכלל התושבים בישראל המהווים כ- 700 אלף נדגמים מכלל תושבי ישראל.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה