ביום רביעי 30.3.22 בשעה 19:00, תתקיים השקת ערכה טיפולית - חינוכית
1. 2. 3. פחד - לילד, להורה ולמטפל.
האירוע יתקיים בכותר פיס-הספרייה העירונית, שד' דואני 6 יבנה.
הערכה נכתבה והופקה ע"י חדוה ראובן, מטפלת רגשית ביצירה ובהבעה לילדים ונוער, מלווה ומדריכה הורים, אנשי צוות וחינוך בדרכי טיפול בילד.
בערכה חוברת עבודה לילדים בגילאי 9-12, חוברת הדרכה להורים ואביזרים נלווים לילדים המשמשים אותם בביצוע המשימות הכוללות: ציור, גזירה וכתיבה ומאפשרים להם התמודדות קלה יותר עם בעיית הפחד תוך הבנה שאפשר לחיות ולשחק לצד הפחד.
הרעיון להפקת הערכה נולד מתוך ההבנה כי לחרדות נלוות תחושות של חוסר אונים וחוסר יכולת לתפקד. ככל שהילד מבין את עולמו, כך הוא לומד להסתגל לקיומם של עובדות אטיולוגיות כגון: סופיות האדם, פגיעותו, בדידותו.
תקופת הקורונה הפגישה את כולם עם חרדה קיומית, חרדת בדידות ותחושות נלוות של חוסר אונים וחוסר וודאות לקורה מסביב.
חדוה, אשר בתקופה זו מצאה את עצמה מחוץ למעגל החברתי והתעסוקתי, החליטה למנוע מהפחד לנהל את עולמה. המשמעות היתה להיות בתנועה ובעשייה. מכאן החל להתגלגל יישומו של המיזם: 1,2,3 פחד.
במסע ההתמודדות של הילד עם מצוקותיו הרגשיות, חשוב שהורים, אנשי חינוך ומטפלים יהיו נוכחים לצדו לא ממקום המעודד תלות אלה ממקום המעודד אוטונומיה ועצמאות, כמשתתפים מסייעים. לכן בערכה יש גם חוברת הדרכה להורה ולמטפל.
הערכה בעיצובה המרהיב של אורלי קיים, זכתה בליווי מקצועי של ד"ר אמירה רום מהיחידה לקידום עובדי הוראה המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה האוניברסיטה הפתוחה. גם המכון החינוכי הישראלי ע"ש יאנוש קורצ'אק נתן את ברכתו על היוזמה לעסוק בנושא חשוב זה באופן שמשתף את הילדים באורח פעיל, מזמן פעילות עצמאית ומשותפת של הילדים עם המבוגרים.
החוברת על שלל הפעילויות המוצעות בה, מובילה לשיח כן ופתוח תוך מתן לגיטימציה לקושי שרבים מאוד מתמודדים איתו ולא תמיד מוצאים בהם את העוז להודות בקיומו ולהתמודד איתו נכוחה.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה