וועדות התכנון יאשרו פרויקט תמ"א 38/1 (חיזוק ותוספת לבניין קיים) רק כשיש הסכמה של לפחות 2/3 מהדיירים להליך. כך קבע בית המשפט המחוזי במסגרת עתירה שהוגשה מטעם קבוצת דיירים ברחוב שמעון התרסי 11 בתל אביב.
העתירה הוגשה כנגד החלטת ועדת הערר שלא לאשר בקשה להיתר מאחר ואין להליך הסכמה של רוב הדיירים הדרוש כנדרש בחוק.
הבקשה להיתר בנייה נסובה הוגשה על ידי חלק מהדיירים בבניין שביקשו לחזק המבנה נגד רעידות אדמה כאשר הפרויקט כלל אלמנטי חיזוק סביב המבנה, חיזוק חדר המדרגות, בקומות הקיימות חיזוק בלבד ,תוספת 1.65 קומות ותוספת מעלית.
לשם כך חלק מהדיירים היו צריכים לוותר על החניות הצמודות שלהם לטובת הפרויקט, ולכן אלו התנגדו להליך והגישו באמצעות עורכי הדין ענת בירן ואור מור ערר שהתקבל על ידי ועדת הערר.
על החלטה זו, הגישו הדיירים שמעוניינים בהליך עתירה לבית המשפט לעניינים מנהלים בתל אביב.
עו"ד אור מור ממשרד עו"ד ענת בירן, ייצג את המתנגדים בעתירה. עו"ד ענת בירן ציינה כי ״אי אפשר היה להגיש את הבקשה משום שאין את הרוב הדרוש. שלוש מתוך 9 הדירות מתנגדות לפרויקט, ומלכתחילה הועדה המקומית לא הייתה צריכה לקלוט את הבקשה. אין סיבה שוועדות התכנון יבזבזו את זמנם ואת כספם של הנוגעים לדבר ושל הציבור, על בקשה שלא יכולה להגיע לכדי מימוש. בהחלטתו הבהיר בית המשפט כי כאשר אין את הרוב הנדרש להליך התמ"א, מוטב שלא לשגע את הציבור הרחב בבתים שלא מצליחים להתארגן, ולא לגרור אנשים להוצאות והליכים מיותרים".
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה